U varaždinskoj Areni sutra jedan od sedam turnira ADA Badminton League

| 24.1.2020. u 15:26h | Objavljeno u Sport

Sutra će se u varaždinskoj Areni održati međunarodni turnir u badmintonu. Riječ je o jednom od 7 turnira u godini koji se igraju u sklopu badminton lige pod nazivom ADA badminton league. ADA liga je međunarodnog karaktera u kojoj sudjeluju rekreativni igrači i igračice iz cijele regije: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine te čak i iz Danske i Bugarske.

Za varaždinski se turnir prijavilo 271 igračica i igrač, koji će natjecati u 16 kategorija: muški pojedinačno, žene pojedinačno, muški parovi, ženski parovi, mješoviti parovi podijeljeni u tri jakosne skupine: A, B i C, te još i D za muškarce pojedinačno.

Turnir u Varaždinu je već šesti turnir takvog karaktera. Organizira ga Badminton klub Marlex koji je, zajedno s Badminton klubom Pišece iz Slovenije, osnivač ADA lige. Na prvi turnir koji je održan 2015. godine došlo je 50-tak igrača iz Slovenije i Hrvatske, dok se ove godine broj igrača popeo na više od 270 i na 7 država.

Turnire ADA lige i medijski prate sve nacionalne televizije država u kojima se turniri održavaju, te je ADA liga postala vrlo popularna među ljubiteljima badmintona. Jedna od karakteristika turnira ADA lige su i druženja koja su obavezna poslije svakog turnira kako bi se svi igrači bolje upoznali i zbližili, tako da su se u tih par godina održavanja lige rodila i vrlo dobra prijateljstva među ljudima iz cijele regije.

Ljudi koji sudjeluju na turnirima i njihovi klubovi su počeli organizirati također turnire po uzoru na ADA ligu, tako da se sve više širi duh prijateljstva i sportskog druženja što je ustvari i cilj ADA lige. Inače, badminton je najbrži sport na svijetu, jer loptice u badmintonu postižu brzine i preko 450 km/h.

Da bi se reagiralo na tako brze lopte treba i igrač biti vrlo brz i imati brze reflekse. Zbog toga je badminton jedan od fizički najintenzivnijih sportova. U Europi je najpopularniji u Danskoj, dok u svijetu azijskim državama Kini, Japanu, Indiji i Indoneziji. To je i jedan od razloga da je badminton jedan od najgledanijih sportova na svijetu, jer ja najpopularniji u najmnogoljudnijim državama svijeta.

Badminton klub Marlex i njegovi članovi pozivaju vas da dođete sutra u varaždinsku Arenu prisustvovati jednom od najvećih badminton turnira u regiji. Ulaz je slobodan.

Badminton klub Marlex osnovan je 1995. godine, pod nazivom Badminton klub KAJ. U tih 25 godina imali su uspjehe i na državnim razinama, imali su igrače među prvih 8 u državi. Članovi su hrvatskog badminton saveza, a imaju i školu badmintona za djecu osnovnih i srednjih škola.