ilustracija

U varaždinskoj Areni mečevi C i D skupine Europskog kupa za muškarce

Varaždinske vijesti | 26.3.2021. u 09:27h | Objavljeno u Sport

Europskim kupom danas započinje nova stolnoteniska sezona Grupna faza Europskog kupa za muškarce 2020. - 2021., a igrat će se u dane vikenda u Rumunjskoj, Španjolskoj i Hrvatskoj. Mečevi će se prenositi uživo na ettu.tv, donoseći tako elitni stolni tenis uživo navijačima širom Europe.

U varaždinskoj Areni danas od 14 sati pa do nedjelje, igrat će se susreti C i D grupe, koje će ugostiti hrvatski prvak STK STARR, pri čemu je C skupinu trebala ugostiti Belgija, ali će je zbog lockdowna ugostiti Hrvatska. U skupini C natjecat će se SK Vydrany (Slovačka), Solex-Consult Wiener Neustadt (Austrija) i Universidad De Burgos - TPF (Španjolska), te u D skupini Top Spin Messina (Italija), PTE PEAC Kalo-Meh (Mađarska) i domaćin hrvatskog natjecanja varaždinski Starr.

- Ponosni smo što ćemo još jednom biti domaćini europskog turnira. S velikim zadovoljstvom dočekat ćemo igrače iz Mađarske, Austrije, Slovačke, Italije i Španjolske. Natjecanje će se uživo prenositi na ettu.tv. Stolni tenis vraća se tako na europsku scenu, a Varaždin je očito najbolje mjesto za takav događaj, jer podsjećam kako smo i lani u ovo vrijeme bili domaćini Europskom natrjecanju, koje je ujedno jedini takav sportski događaj u vrijeme pandemije lani održan u Hrvatskoj - rekao je predsjednik Starra Ronald Redjep.

Skupina A Europskog Kupa igra se u Rumunjskoj, a domaćin skupine je CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc. Skupina B igra se u španjolskom Centru Tecnificació les Borges Blanques.U skupini A Fortune Kijev (Ukrajina) sastaje se s domaćinima CSS-SZAK OdorheiuSecuiesc (Rumunjska) i s Stk Libertas Marinkolorom (Hrvatska). U skupini B natječu se Asisa Borges Vall (Španjolska), GDCS Juncal (Portugal), TTSC UMMC-ELEM (Rusija) i ASD Marcozzi Cagliari (Italija).