U varaždinskoj Areni danas i sutra igra se 9. međunarodni rukometni turnir „Krešimir Petanjek“ Foto: Dražen Novosel

U varaždinskoj Areni danas i sutra igra se 9. međunarodni rukometni turnir „Krešimir Petanjek“

| 27.12.2019. u 15:54h | Objavljeno u Sport

Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin, popularnoj Areni uz Dravu, danas je počeo 9. Međunarodni rukometni turnir „Krešimir Petanjek“. Na otvorenju, uz predsjednika Organizacijskog odbora Borisa Santa, sudionike turnira u ime pokrovitelja Grada Varaždina i gradonačelnika dr.sc. Ivana Čehoka pozdravio je i izrazio dobrodošlicu Marinko Šipoš.

Na turniru će u dva dana sudjelovati čak 32 ekipe rukometaša, dječaka mlađih uzrasnih kategorija rođenih 2006. te 2008. godine i mlađih. Uz ekipe iz cijele Hrvatske , nastupit će ekipe iz Slovenije te Bosne i Hercegovine. Organizatori, Udruga rukometnih veterana iz Varaždina, zadovoljni su odazivom i kvalitetom ekipa koje dolaze na ovaj sve značajniji rukometni turnir kojem je cilj odgajanje novih naraštaja rukometaša.

Turnir je posvećen Krešimiru Petanjeku, jednom od najzaslužnijih i najvećih rukometnih entuzijasta zaslužnih za razvoj rukometa i općenito sporta u Varaždinu i široj regiji koji je preminuo 2010. godine. Finalne utakmice igrat će se danas i sutra od 18 sati, nakon čega slijedi proglašenje najboljih pojedinaca i ekipa.