U Varaždinskim Toplicama započela nova sezona Hrvatske disc golf lige Foto: Disc golf kluba Lagoda

U Varaždinskim Toplicama započela nova sezona Hrvatske disc golf lige

VV | 11.3.2024. u 16:33h | Objavljeno u Sport

Turnir Mars Springs presented by Enigma Stars je održan u organizaciji varaždinskog Disc golf kluba Lagoda i to kroz tri natjecateljske runde koje su se igrale u subotu i nedjelju 9. i 10. ožujka. Natjecanja su se odvijala na terenu Jupiter's Shade u Varaždinskim Toplicama, u šumi pored arheološkog nalazišta.

Ovo natjecanje, u organizaciji Hrvatskog Flying Disc Saveza, održava se od 2016. godine, a u svojoj osmoj sezoni sastojat će se od 10 turnira koji će se, u periodu od ožujka do prosinca, igrati na 10 različitih terena diljem Hrvatske. U Hrvatskoj trenutno djeluje 8 disc golf i flying disc klubova čiji članovi sudjeluju u ligi, a natječu se u prvoj i drugoj muškoj te ženskoj ligi, te u ekipnom poretku klubova.

Na svakom turniru uz članove Hrvatskih klubova, van konkurencije za osvajanje ligaških bodova, uobičajeno sudjeluju i igrači iz inozemstva, najčešće iz Slovenije, Mađarske i Austrije, ali povremeno se natjecateljima pridruže i disc golf turisti iz drugih država Sjeverne i Zapadne Europe ili SAD-a i Kanade, gdje je sport znatno popularniji.

Mars_Springs_24_-156.jpg

Na turniru je sudjelovalo 50 natjecatelja iz hrvatskih klubova, ali i igrači iz Austrije, Slovenije i Mađarske. Dodatan izazov igre sudionicima je ometala lagana kiša koja je padala veći dio subote, ali unatoč njoj odlični rezultati nisu izostali.

U elitnoj muškoj otvorenoj kategoriji pobjedu je odnio Tomislav Gorički (Flying disc klub Zagreb), ispred Marijana Krištofića (DGK Stubaki) na drugom te Geralda Wolbla (DGK Petzen, Austrija) na trećem mjestu. U elitnoj ženskoj otvorenoj kategoriji pobjedu je odnijela Danica Pajtak (Disc golf klub Varaždin) ispred Maje Šimenc (DKG Lagoda) na drugom te Tine Šimenc (DGK Lagoda) na trećem mjestu. Osim elitnih kategorija natjecanje se odvijalo i u tri niže kategorije. U najvišoj Red pobijedio je Botond Bodosi (Mađarska), u srednjoj Green najbolji je bio Antonio Grigić (DGK Lagoda), a u najnižoj Purple pobjednica je postala Cornelia Hackl (DGK Pannonia, Austrija).

Mars_Springs_24_-146.jpg

Kao što je uobičajeno na disc golf turnirima sudionici koji to žele dodaju po 1€ u „kasicu za asa“, odnosno za pogodak u koš iz početnog bacanja neke staze, a ukoliko as nije postignut cjelokupan iznos prenosi se na sljedeći turnir, pa je tako na ovom turniru u kasici bilo 156 eura. Nakon četiri turnira bez asa, protekli vikend u Varaždinskim Toplicama su zabilježena čak dva, pa su tako Marijan Krištofić i Adrian Liber (DGK Lagoda) podijelili ovaj iznos.

Naslovni sponzor ovog turnira bila je čakovečka tvrtka Enigma Stars koja je natjecanje podržala svojim proizvodima, pa su vrijedne poklon pakete primili najuspješniji natjecatelji.

Slijedeće natjecanje Hrvatske disc golf lige održati će se u subotu 23. ožujka u Zagrebu, na terenu uređenom pored Kineziološkog fakulteta.

 

Galerija slika