U Varaždinskim Toplicama odigran 9. memorijalni teniski turnir Tihomir Planinc

Varaždinske vijesti | 22.6.2021. u 07:30h | Objavljeno u Sport

Deveti po redu teniski turnir koji se održava u znak sjećanja na Tihomira Planinca odigran je na terenima Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama.

Memorijalni turnir koji se tradicionalno igra u konkurenciji muških parova, ove je godine okupio trinaest parova sa svih krajeva županije, koji su potom podijeljeni u tri skupine u kojima se igralo na sedam dobivenih gemova po principu „svako sa svakim“.

Povoljna epidemiološka situacija i pravo ljetno vrijeme privukli su ove godine i više posjetitelja koji su već u razigravanjima po skupinama mogli uživati u odličnom tenisu i zanimljivim mečeva. Prema pravilima turnira u četvrtfinale su se plasirali pobjednici skupina, drugi u skupinama te dva najbolja treća para.

Nakon zajedničkog ručka turnir je nastavljen odigravanjem četvrtfinalnih mečeva u kojima smo i dalje gledali odlične mečeve, no ove godine bez iznenađenja glede parova koji su se plasirali u polufinale. Konačan rezultat 7-1 kojim su Kanešić/Štaba pobijedili Krištu i Matijevića u prvom četvrtfinalu sugerira dominaciju pobjednika, no meč je bio kudikamo zanimljiviji.

Kanešiću i Štabi su se u polufinalu pridružili otac i sin Papp koji su rutiniranom igrom i rezultatom 7-3 pobijedili par Bortek/Tenodi. U trećem četvrtfinalu su Pokos i Vitez, par koji dugo godina igra zajedno i svake godine sve bolje, rezultatom 7-5 pobijedili „žilave“ Štrigu i Ivanušeca, dok su u posljednjem četvrtfinalnom meču Lukinec i Pitner, koji su zajedno dva puta osvajali ovaj turnir, sa 7-3 pobijedili par Planinc Z./Katalenić koji je i tijekom razigravanja po skupinama igrao odlično, no protiv dvostrukih pobjednika jednostavno nije išlo bolje.

No da ranije osvajanje turnira nije garancija budućih pobjeda vidjelo se već u prvom polufinalu u kojem su se Pokos i Vitez nadahnutom igrom nametnuli protiv Pitnera i Lukinca i rezultatom 7-3 plasirali u finale. Drugo polufinale najbolje je ilustriralo sintagmu o spoju iskustva i mladosti jer par Kanešić/Štaba dijeli razlika u godinama od tri desetljeća dok su s druge strane terena stajali otac i sin Papp. Nakon vrlo zanimljivog meča bolji su rezultatom 7-4 bili Kanešić i Štaba.

Finale se ove godine igralo na devet dobivenih gemova i od samog je početka, na zadovoljstvo prisutnih, pružilo sve ono što tenisku igru parova čini zanimljivom. Jaki servisi, precizni reterni, nadigravanja na mreži, uspješni lobovi, neobjašnjivi promašaji, natjecateljske tenzije, svega je tu bilo, no u konačnici je nakon zaista odlične igre oba para, više koncentracije u ključnim poenima zadržao par Kanešić/Štaba i slavio rezultatom 9-6.

Time se je Štabi koji je prije nekoliko godina postao najmlađi pobjednik turnira, ove godine u zajedničkom trijumfu, kao pobjednik i najstariji osvajač turnira pridružio popularni „Kane“.

Turnir je po običaju odlično organizirao Teniski klub „Mladost“ iz Varaždinskih Toplica, a za sudionike i posjetitelje je i ove godine bila osigurana cjelodnevna okrjepa.

Nakon prigodnih riječi zahvale svima koji su se odazvali kao i onima koji iz godine u godinu omogućuju odigravanje turnira, pobjednicima, finalistima i polufinalistima su dodijeljene prigodne nagrade i pehari. Ugodno tenisko poslijepodne završeno je uz već tradicionalno prijateljsko druženje i najavom 10. jubilarnog turnira iduće godine.