U Varaždinskim Toplicama odigran 11. memorijalni teniski turnir Tihomir Planinc

| 1.7.2023. u 18:12h | Objavljeno u Sport

11. po redu teniski turnir u konkurenciji muških parova, koji se održava u znak sjećanja na Tihomira Planinca i koji organizira TK Mladost, odigran je na terenima Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama.

Više teniskih turnira koji su taj dan organizirani diljem županije, vjerojatno su uvjetovali da je turnir ove godine okupio nešto manji broj parova od očekivanog, njih devetero, koji su potom podijeljeni u tri skupine u kojima se igralo na sedam dobivenih gemova po principu „svako sa svakim“.

Manji broj parova nije značio i lošiji tenis pa je i ove godine bilo odličnih mečeva, dok je u konačnici taj broj parova pretpostavljao da se u četvrtfinale nakon razigravanja po skupinama može plasirati par koji je ostvario barem jednu pobjedu.

Razigravanje po skupinama završilo je u ranim poslijepodnevnim satima te je turnir nastavljen odigravanjem četvrtfinalnih mečeva.

Pobjednik turnira posljednje dvije godine Zlatko Kanešić ove je godine na turniru nastupio s prošlogodišnjim finalistom Tomislavom Vitezom te su odmah u četvrtfinalu pred sobom imali jaki i teniski nezgodan par Cvetko-Peček.

Iskustvo pobjednika i finalista presudilo je u tom meču za konačnih 7-5. Odličan par Premužić-Bedeković opravdao je ulogu favorita turnira protiv oca i sina Lukinec, za konačnih 7-0.

Treći meč označen je kao derbi četvrtfinala i u njemu su se sučelili mladi i poletni Sakač i Čabrajac protiv iskusnih Plesničara i Krište.

Prekaljeni veteran Plesničar i svakim danom sve bolji Krišto slavili su u odličnom meču rezultatom 7-4. Posljednji četvrtfinalni meč ponovno je na terenu spojio oca i sina, ali ovaj puta kao teniske protivnike, a pobjedu protiv oca B. Planinca i njegova partnera Šarića odnio je Z. Planinc u paru s Pintarićem, rezultatom 7-2.

Da su ozljede sastavni dio sporta pokazalo se nažalost i na ovom turniru pa je odlukom organizatora turnira, prije svega radi temeljnog postulata memorijalnog turnira koji baštini tenis kao igru prije svega, odlučeno da se Kanešiću kao partner u polufinalu pridruži Šarić, a Premužiću Lukinec stariji.

Nije to u konačnici puno utjecalo na kvalitetu tenisa pa je u zanimljivom prvom polufinalnom meču sa 7-5 u finale prošao par Premužić-Lukinec.

Drugo polufinale suprotstavilo je Plesničara i Krištu paru Z. Planinc-Pintarić. Bio je to ujedno i meč gdje je bilo odličnog tenisa ali u pojedinim trenucima i natjecateljskih tenzija u kojima su se ovaj put bolje snašli Z. Planinc-Pintarić koji su pobijedili rezultatom 7-2.

Finale se je kao i ranijih godina igralo na devet dobivenih gemova. Činjenica da su spojeni kao partneri tek u polufinalu nije obeshrabrila Premužića i Lukinca da u finalu daju sve od sebe te su Z. Planinc i Pintarić, puni samopouzdanja nakon prolaska u finale, bili svjesni da i dalje moraju pružati odličnu igru radi konačnog uspjeha.

Nakon zanimljivog i kvalitetnog meča oni su i slavili rezultatom 9-6, čime je ujedno ostvareno da se prvi puta u jedanaest godina odigravanja turnira, prezime onog čije ime turnir nosi, upiše kao pobjedničko.

Turnir je uz prigodne čestitke i riječi zahvale okončan dodjelom prigodnih pehara i nagrada.