Varaždin je nakon 21.minute imao vodstvo nad Osijekom od 2:0 Foto: Krešimir Đurić

U utakmici s 5 golova Varaždin izgubio od Osijeka 3:2

| 26.2.2021. u 19:52h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice pobjeda Osijeka 3:2

Izmjena kod Osijeka, umjesto Jugoviča u igru je upao Vuković.

Igrat će se 5 minuta sudačke nadoknade.

U 84. minuti dvije izmjene kod Varaždina, umjesto Grgeca i Senića, u igru su ušli Biban i Benko. Kod gostiju izašao je Mierez, a ušao Cheberko.

U 82. minuti umjesto Bohara u igru je ušao Ante Erceg.

U 79. minuti nakon ubačaja s desne strane u kazneni prostor Mierez je loptu glavom poslao u desnu vratnicu od koje se odbila u mrežu Horkaša.

U 77. minuti opet je prekid igre. Osijek je bio u napadu, Senić je ostao ležati na travi, a kod gostiju Žaper, nakon sudara pred kaznenim prostorom Varaždina.

U 74. minuti opomenut je Dario Jertec zbog prigovora, Na travi je ostao ležati Senić nakon duela sa Santinijem.

U 72. minuti umjesto Herrere u igri je kod Varaždina Guera Djou.

U 71. minuti opomena Vedranu Jugoviću.

U 68. minuti Osijek je izjednačio na 2:2. Nakon ubačaja Jurčevića s lijeve strane pred golom Varaždina lotu je glavom u padu sa 6 metara zahvatio Santini i loptu poslao u desnu stranu gola nemoćnog Horkaša.

U 66. minjuti slobodan udarac za Osijek s oko 26 metara, pucao je Bočkaj, pored lijeve vratnice gola Horkaša.

U 62. minuti Horkaš je ostao ležati na travi nakon prekršaja nad njim, prekid igre, ukazuje mu se pomoć.

U 57. minuti prekršaj nad Tkalčićem, sudac se nije oglasio, Tkalčić je ostao ležati na travi. Na kraju prekid igre i ukazuje se pomoć Tkalčiću.

U 54. minuti pogođena je greda gola Varaždina, Horkaš je ostao na travi, a Bohar je iz blizine poslao loptu pored praznog gola.

Loptu je uzeo Mierez i Horkaša poslao u njego lijevu, a loptu u desnu stranu gola za 2:1 u 52. minuti.

U 51. minuti kazneni udarac za Osijek. Grgec je srušio Santinija u kaznenom prostoru i požutio.

U 50. minuti nakon kormera Bočkaja s lijeve strane glavom je pred golom pucao Santini, zamalo pored lijeve vratnice gola Horkaša.

U 48. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto strijelca Pece u igri je Vinko Petković.

Na početku drugog dijela dvije izmjene kod Osijeka, umjesto Igora Silve u igri je Mario Jurčević, a umjesto Kleinheislera na teren je ušao Ivan Santini. kod Varaždina nema izmjena.

Kraj prvog poluvremena. Varaždin odlazi na odmor s prednošću od 2:0, golovima Pece u 15. i Herrere u 21. minuti. Osijek je ostao dosta toga dužan nakon prvog dijela, najopasnije prijetnje bile su mu iz slobodnih udaraca. U prvih 45 minuta Varaždin je imao 4 a gosti 6 udaraca prema golu, od čega je Varaždin sva četiri imao u okvori gola, a Osijek samo jedan. U kornerima je bilo 0:2, u posjedu lopte 37:63 posto.

Dvije minute sudačke nadoknade vremena.

U 45. minuti prema golu je pucao i Žaper, ali je obrana Varaždina blokirala udarac i skrenula u korner. Nije bilo opasnosti nakon kornera.

U 43. minuti prekršaj Čelića nad Kleinheislerom na 20 metar od gola, slobodan udarac za Osijek, pucao je Bohar, Horkaš je udarac obranio.

U 37. minuti nakon akcije Osijeka Bočkaj je pucao s ruba kaznenog prostora srećom pored gola Horkaša.

U 35. minuti nakon duge lopte pred gol Osijeka Peco je s ruba kaznenog prostora loptu zazahvatio glavom prebacio istrčalog golmana Icvušiča i poslao je prema golu, ali je ispred gol linije loptu u polje izbacio Lončar.

U 31. minuti Bočkaj pogađa živi zid iz slobodnog udarca s oko 25 metara.

U 30. minuti opomena Pellumbiju zbog igranja rukom pred golom Varaždina.,

U 24. minutiu Bočkaj je prijetio iz slobodnog udarca s oko 20 metara desno iskosa, u prvom pokušaju pogodio je živi zid, a odbijenu je loptu poslao iznad gola.

GOOOOL U 21. minuti akcija Varaždina je išla po lijevoj strani. Urata je odigrao u lijevu stranu za Pecu, ovaj se oslobodio pratnje i u kazneni prostopr odigrao za Herreru a ovaj je s 14 metara pogodio desnu strana gola Osijeka.

GOOOL Nakon duge akcije Varaždina lopta je došla do desne strane odakle ju je u kazneni prostor ubacio Čelić, a na pet metara od gola loptu je glavom u skoku sam i neometan zahvatio Peco i poslao je u mrežu za vodstvo Varaždina od 1:0.

U 11. minuti Đurasek koji se drži za lijevu ruku morao je napustiti teren a u igru je ušao Ivan Posavec. Neplanirano rana izmjena kod Varaždina.

U 8. minuti zbog prekršaja nad Đurasekom koji je bio u brzoj kontri požutio je Lončar. Đurasek je pao na rame i ukazivala mu se pomoć.

Osijek je krenuo prema vratima Varaždina, koji se na početku odlučio na polukontre i u 3. minuti jednu su i realizirali, ali je izostala završnica.

Varaždin u svojim redovima nema pocrvenjelog Stolnika i požutjelog Obregona. Varaždin je u plavim dresovima, a Zoran Kastel odlučio se za slijedećih 11: Horkaš, Tkalčić, Grgec,Čelić, Pullumbi, Đurasek, Senić,Postonjski, Herrera, Urata i Peco. Osijek je utakmicu počeo u bijelim dresovima u sastavu: Ivušić, Silva, Škorić, Lončar, Miloš, Žaper, Jugović, Bočkaj, Kleinheisler,Bohar, Mierez.

Sudac ove utakmice je Goran Pečarić iz Zagreba, njegovi pomoćnici su Ivan Mihalj iz Velike Gorice i Anto Marić iz Zagreba, dok je četvrti sudac Tomislav Bionda iz Zaprešića.VAR suzdac je Igor Pajač iz zeline, dok je njegov asistent Igor Kramar iz Zagreba.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu počeo je susret 23. kola HT Prve lige između Varaždina i Osijeka.