FOTO U tjedan dana tri međunarodna disc golf turnira u sklopu Stray Toura Foto: Lagoda j.d.o.o.

FOTO U tjedan dana tri međunarodna disc golf turnira u sklopu Stray Toura

D.P./Varaždinske vijesti | 19.7.2016. u 14:29h | Objavljeno u Sport

U nedjelju je u Toplicama Sveti Martin završila prva disc golf turneja organizirana u Hrvatskoj u sklopu koje su, u organizaciji tvrtke Lagoda j.d.o.o., u proteklih 9 dana održana tri turnira – u Varaždinu, Varaždinskim Toplicama i Toplicama Sveti Martin.

U ovom, u svijetu jedinstvenom, događanju koje objedinjuje sportsku rekreaciju te turizam, sudjelovali su igrači i igračice iz Hrvatske, Austrije, Finske, Švedske i Mađarske. Igrači iz inozemstva boravili su u Hrvatskoj od 10 do 14 dana, neki sa sobom doveli i cijele obitelji, u slobodne dane razgledali Rastoke i Plitvička Jezera te uživali u gastronomskim specijalitetima nekoliko restorana sjeverozapadne Hrvatske.

U ukupnom poretku turneje pobjedu su odnijeli Finci, Antti Ylikitti i Anita Määränen, koji su oboje osvojili prvi i posljednji turnir, dok su im titulu najboljeg u Varaždinskim Toplicama preoteli Austrijanac Michael Waidhofer i domaća igračica Danica Pajtak. Na drugo mjesto u muškoj konkurenciji plasirao se Varaždinac Aki Vucković, dok je treće osvojio Šveđanin Kenth Lindqvist.

Iako su u ženskoj konkurenciji cijelu turneju odigrale samo dvije igračice, napetosti nije izostalo jer je Varaždinka Danica Pajtak stalno bila „korak iza“ Finkinje Anite, no, unatoč pobjedi na jednom turniru, u konačnici je ostala 3 bacanja iza pobjednice.

Antti Ylikitti je od početka turnira nastavio svoju dominaciju i u sigurnom vodstvu ostao do kraja turnira, ali velika borba vodila se za preostale pozicije, a u konačnici na drugo mjesto plasirao se Finac Sami Hyvönen, dok su treće podijelili Šveđanin Kenth Lindqvist i Austrijanac Otfried Derschmidt. Hrvatske boje, u ovoj jakoj međunarodnoj konkurenciji uspješno je branio Aki Vucković koji je u konačnici zauzeo 5. mjesto.

U ženskoj konkurenciji za pobjedu su se sve do samog kraja turnira borile Anita Määränen i Danica Pajtak, a tek na posljednje dvije staze finala, kada rizik koji je preuzela Danica nije uspio je Anita mogla odahnuti i proslaviti pobjedu. Treće mjesto osvojila je još jedna finkinja Tiina Riekkola.

- Sudjelovanje na ovoj turneji je bilo odlično iskustvo jer sam spojio disc golf i godišnji odmor u Hrvatskoj. Igranje turnira na tri različita terena zahtijeva različite disc golf tehnike i visok nivo mentalne igre, tako da nije lako biti najbolji. Doista treba znati kako se snaći u mnogim situacijama na terenu, ali to je još jedan pozitivan segment tog natjecanja. Ovo je bilo doista iznimno i pozitivno iskustvo i definitivno se namjeravam vratiti iduće godine kako bi susreo igrače i organizatore. Organizacija cijele turneje je bila bez ikakvih zamjerki, i sudjelovanje 2017. godine ću preporučiti svim discgolferima koji žele iskusiti odlično natjecanje i upoznati divne ljude. Nadam se da će to pridonijeti i da 2. Stray Disc Tour okupi više igrača iz cijelog svijeta i da ćemo se još bolje provesti - rekao je pobjednik turneje Antti Ylikitti iz Finske.

Galerija slika