U tijeku Izvršni odbor varaždinskog ŽNS-a na kojem se rješava sastav Četvrte nogometne lige za novu sezonu Foto: Dražen Novosel

U tijeku Izvršni odbor varaždinskog ŽNS-a na kojem se rješava sastav Četvrte nogometne lige za novu sezonu

| 27.7.2021. u 10:45h | Objavljeno u Sport

U prostorijama varaždinskog ŽNS-a u tijeku je sjednica Izvršnog odbora, na kojoj se,među inim, rješava pitanje sudionika Četvrte nogometne lige skupina Čakovec - Varaždin za novu sezonu.

Za novu sezonu iz međimurskog ŽNS-a u  zadanom su roku prijavljena tri kluba, koja su udovoljavala propozicijama i to Mladost Komet iz Preloga, Mladost iz Svete Marije i Dinamo iz Domašinca. Ostali klubovi koji su prošle sezone sudjelovali u toj ligi očitovali su se da više ne žele igrati u tom rangu.

Iz Međimurske županije prijavilo se još pet klubova zainteresiranih za nastup u novoj sezoni u Četvrtoj ligi, od kojih će tri biti uključena u novu sezonu, ako će zadovoljavati uvjete i kriterije za natjecanje u tom rangu, a koje utvrđuje Komisija, imenovana od varaždinskog ŽNS-a

Iz varaždinskog ŽNS-a prijavili su se Bednja, Nedeljanec, Zelengaj,. Jalžabet, Ivančica, Budućnost Vidovec. Dubravka Zagorac, Plitvica iz Gojanca. Liga će brojati 14 klubova, šest klubova iz međimurskog i osam iz varaždinskog ŽNS-a.

U varaždinski Županijski nogometni savez sredinom prošlog je tjedna stigla suglasnost ureda za sport Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog nogometnog saveza da se može promijeniti članak 35. u Propozicijama za natjecanje Četvrte nogometne lige Čakovec - Varaždin za natjecateljsku sezonu 2021./2022.

Nakon što je dobivena suglasnost Odbor za hitnost varaždinskog ŽNS-a donio je odluku o izmjeni i dopuni propozicija odnosno izmjeni članka 35. propozicija natjecanja.

- Stigla nam je odluka na temelju pismene zamolbe MNS od 2. srpnja za izmjenu i dopunio tog članka a zbog toga što su sudionici 4. NL i klubovi plasirani do petog mjesta iz Prve MŠ lige sklopili sporazum 29. lipnja 2021. da se neće prijaviti u natjecanje 4. NL predstojeće sezone ŽNS Varaždin morao je tražiti suglasnost ovih dvaju tijela a kako bi se formirala 4. NL u natjecateljskoj 20212./2022. sezoni, s obzirom na to da je bilo interea klubova s područja međimurskog saveza a koji su plasirali ispod petog mjesta. Varaždinski ŽNS nije htio donijeti nikakve odluke u suprotnosti s propozicijama natjecanja, već je čekao dobivenu suglasnost. Nakon što je dobivena suglasnost odbor za hitnost varaždinskog ŽNS-a donio je odluku o izmjeni i dopuni propozicija odnosno izmjeni članka 35- propozicija natjecanja. Na današnjoj sjednici donijet ćemo konačnu odluku o sastavu 4 ali i svih ostalih liga pod ingerencijom varaždinskog ŽNS-a - rekao je glavni tajnik varaždinskog ŽNS-a Ivan Novak.