U tijeku intenzivne pripreme za ulazak NK „Mladost” u viši rang natjecanja

| 5.6.2020. u 13:02h | Objavljeno u Sport

Nogometni klub „Mladost” iz Varaždinskih Toplica klub je bogate tradicije osnovan 1946. godine, a brojne generacije nogometaša igrale su na istom igralištu od osnutka do danas. Trenutno se natječe u Trećoj županijskoj nogometnoj ligi Varaždin, no intenzivno se priprema za ulazak u viši rang. Zbog toga je organizirana radna akcija kojoj su se pridružili igrači, uprava, volonteri i simpatizeri kluba kako bi uredili igralište nogometnog kluba. Nakon što je uređen glavni teren, postavlja se metalna konstrukcija za potrebe video snimanja utakmica, uljepšavaju se tribine i zeleni okoliš stadiona, rekonstruira se parkiralište, a uređuje se i pomoćno igralište.

Grad Varaždinske Toplice prepoznao je sportsko-turistički potencijal stadiona NK „Mladost” te podržava napore članova kluba za ulazak u viši rang natjecanja.
Naš nogometni klub zaslužuje natjecati se na višem nivou, posebice na temelju truda koji Uprava ulaže, a i entuzijazma koji nogometaši pokazuju. Pohvaljujem ovu radnu akciju kojom se uređuje svaki aspekt stadiona, a Grad je iza tribina postavio i dječja igrala kako bi se zaokružila cijela priča – rekla je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković čestitajući klubu na inicijativi i poželjevši im puno sreće u daljnjem radu i sportskim natjecanjima.

Osim što ima bogatu tradiciju, pred NK „Mladost” je i sjajna budućnost. Naime, od 2018. klub je nositelj „Nogometnog centra Varaždinske Toplice“ u kojem se djecu s područja grada kontinuirano i uspješno uči nogometnim tehnikama i razvoju vještina te u kojem stasaju nove generacije topličkih nogometaša. Trenutno broji 63 polaznika.

Osim toga, prvi je amaterski nogometni klub u široj okolici koji godinama privlači zainteresiranu vrtićku djecu kroz klupsku školu nogometa „Vrtičanci NK Mladost”, organizirano ih učeći nogometnoj igri i sportskom načinu druženja kroz razne aktivnosti u dvorani i na igralištu tijekom cijele godine.

Imamo veliki kadar igrača i jedan od najvećih nogometnih centara. Do toga se nije došlo preko noći, već je to rezultat dugogodišnjeg rada. Na temelju naših potencijala, posebice velikog broja djece koje okupljamo, zasigurno zaslužujemo ući u viši rang – rekao je predsjednik kluba Dubravko Vuk koji od sredine prošle godine svu pozitivnu klupsku energiju usmjerava na ispunjenje točno zacrtanog cilja – povratak svih topličkih igrača u redove „Mladosti“ i ispunjenje svih uvjeta za ulazak kluba u više rangove natjecanja.

Da se trud isplati, potvrđuju i seniori, koji se iz drugih klubova vraćaju u svoj matični, kao i navijači koji opet masovno dolaze bodriti svoj klub, pa je „Mladost” prošle godine proglašena klubom s najvećom gledanošću na utakmicama svoje lige. Za to su zaslužni navijači „Sumporsi”, skupina osnovana 1991. godine koja volonterski pomaže na svim radnim akcijama na stadionu. Iz Uprave kluba poručuju kako će nastaviti raditi na poboljšanju infrastrukture, a uz mnogo truda i rada imaju samo jedan cilj, da klub iznova doživi sportske uspjehe prethodnih generacija.