Večerašnje nadmetanje Varaždina i Slaven Belupa je kao i uvijek susjedski derbi Foto: Krešimir Đurić

U susjedskom derbiju Varaždin na svom terenu izgubio od Slaven Belupa

| 23.10.2020. u 19:53h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Slaven Belupo pobijedio je Varaždin 2:1, šesti poraz varaždinske momčadi ovog prvenstva,

Kolarić na povratnu loptu Petkovića pucao u desni bliži kut Filipovića, velika prilika za eventualno izjednačenje.

Igra se 4 minute sudačke nadoknade vremena.

Druga opomena za Mateja Senića kojemu je to odlazak u svlačionicu prije završetka utakmice.

U 90. minuti nova izmjena kod gostiju umjesto Mlinara na terenu hje Van Bruggen.

U 88. minuti izmjena kod gostiju umjesto Knola u igru je ušao Jefren.

U 85. minuti sjajan udarac Benka s 16 metara u lijevu stranu gola Filipović je vrhom prstiju skrenuo u svoju lijevu vratnicu i u korner.

GOOOL Vinko Petković je probio lijevu stranu napada i došao pred gol te pogodio vratara Filipovića od kojeg se lopta odbila u gol. Varaždin jhe smanji vodstvo Slaven Belupa na 1:2.

U 82. minuti sa 16 metara odbijenu loptu od obrane Varaždina snažnim je udarcem poslao zamalo iznad grede Zelenike.

Utakmici je nazočno 727 gledatelja.

U 76. minuti posljednja izmjena kod Varaždina, umjesto Milića na terenu je Grgec.

U 74. minuti Krstanović se po desnoj strani sam sjurio prema golu Varaždina, ali je Zelenika obranio njegov udarac i spasio ono najgore po svoju momčad. Moglo je biti 3:0 za goste.

U 70. minuti opomenut je Kerim Memija.

U 65. minuti nakon akcije po lijevoj strani po zemlji je pucao Petković, ali u ruke Filipovića.

U 61.. minuti dvostruka izmjena kod Varaždina, igru su napustili Delić i Drožđek, a ušli su Petković i Peco.

U 59. minuti opomenut je Tomislav Božić.

U 57. minuti akcija Varaždina po lijevoj strani, Benko je po zemlji ubacio loptu pred gol, gdje ju je preskočio Delić, iako je mogao pucati i prepustio ju za Kolarića, ali je ovaj već bio blokiran od igrača Slaven Belupa.

Umjesto da izjednači Varaždin je u 50. minuti primio još jedan gol. Lopta je iz dijela terena koji pripada gostima ispucana pred gol Varaždina gdje je Bačelić Grgić krenuo sam prema Zeleniki, koji mu je istrčao u susret. Bačelić Grgić je loptu spustio ispod vratara Varaždina i nakon toga sa zemlje pogodio praznu mrežu Varaždina.

Počelo je drugo poluvrijeme, Varaždin lovi gol zaostatka.

Trener Varaždina Samir Toplak odlučio se na dvije izmjene, umjesto Urate i Elezija u igru su ušli Daničić i Kolarić. Kod Slaven Belupa nema promjena u sastavu.

Kraj prvog poluvremena, na odmor se odlazi prednošću slaven Belupa 1:0, golom Ivana Krstanovića u 18. minuti. Varaždin je imao 6 udaraca prema golu, od kojih 4 u okvir gola, a Slaven belupo 4 udarca 2 u okvir gola. U kornerima je bilo 3:1, a u posjedu lopte 55:45 posto.

Igra se jedna minuta sudačke nadoknade vremena.

U 45. minuti udarac Senića s oko 25 metara u lijevu stranu gola gostiju, Filipović je obranio.

U 38. minuti opomenut je Stipe Bačelić Grgić, zbog prekršaja na sredini terena.

Iz slobodnog udarca lopta je došla u ruke Zelenike, koji se sudario sa Milićem i ostao pred svojim golom ležati na travi te mu se ukazivala pomoć.

U 35. minuti opomena Seniću zbog prekršaja nad Krstanovićem, iako je bilo vidljivo da se Krstanović sudario sa Senićem, koji je mirno stajao.

U 34. minuti nakon povratne lopte Drožđeka, Elezi je pucao s dvadesetak metara od gola, lopta je otišla izvan granica igrališta, preko grede gola gostiju.

U 31. minuti udarac po zemlji iz daljine pokušava Glavčić, ali preslabo i točno u ruke Zelenike.

U 25. minuti nakon akcije Drožđeka i Đuraseka po lijevoj strani, lopta je na 16 metara došla do Elezija, koji je pucao, ali preslabo za golmana Filipovića.

Nakon primljenog gola Varaždin pokušava doći do izjednačenja i pristišće na gol Slaven Belupa.

U 18. minuti Slaven Belupo je došao u vodstvo. Gosti su u tri poteza došli do gola. Iz zadnjeg reda lopta je prebačena na desnu stranu do Lulića, koji je centrirao loptu s desne strane u kazneni prostor, u naletu je u šesnaestercu Varaždina bio Krstanović i udarcem iz prve sa 7 metara pogodio mrežu nemoćnog Zelenike.

U 16. minuti opomenut je Milić zbog prekršaja nad gostujućim igračem pred kaznenim prostorom Varaždina. Iz slobodnog udarca pucao je Glavčić i pogodio živi zid Varaždina nakon čega je lopta završila u korneru.

U 15. minuti Drožđek je ušao u lijevu stranu kaznenog prostora i sam neometan s desetak metara pucao snažno, ali daleko od gola.

U 8. minuti sjajan ubačaj Urate s lijeve strane u kazneni prostor gostiju, pred golom je na pet metara bio Delić i pucao glavom, ali točno u ruke Filipovića.

U 4. minuti drugi korner za Varaždin s lijeve strane,ubačaj u ruke Filipovića.

U 3. minuti korner za Varaždin s lijeve strane, Urata je odigrao loptu po zemlji za Đuraseka, koji je sa 17 metara lijevo iskosa pucao pored gola Slaven Belupa.

Sudac ove utakmice je Ante Čuljak iz Zagreba, a pomoćnici su mu Đurak (Sisak) i Pušić (Zagreb), dok je VAR sudac Fran Jović iz Zagreba.

Varaždin , koji je u plavim dresovima, utakmicu je počeo u sastavu: Zelenika, Memija, Milić, Senić, Urata, Elezi, Delić, Đurasek, Drožđek, Benko i Obregon. Slaven Belupo , koji je u bijelim dresovima, počeo je u sastavu: Filipović, Božić, Goda, Mlinar, Bačelić Grgić, Glavčić, Paracki, Knol, Soldo, Lulić i Krstanović

Na Gradskom stadionu u Varaždinu u 17.59 sati počeo je susjedski derbi između Varaždina i Slaven Belupa, u sklopi 9. kola HT Prve hrvatske nogometne lige. Varaždinska je utakmica jedan od dva susreta koji će se odigrati ovog vikenda u okviru 9. kola, s obzirom na to da su sve ostale utakmice odgođene.