Predsjednik kluba Stjepan Cvek (desno) i trener Zoran Kastel na današnjem susretu s noviarima u klubu Foto: Dražen Novosel

U subotu u Novigradu počinje borba nogometaša Varaždina za vrh drugoligaške tablice

| 17.8.2017. u 11:22h | Objavljeno u Sport

Subotnjom utakmicom protiv Novigrada u gostima za nogometaše Varaždina počinje nova sezona u Drugoj HNL. U varaždinskom su drugoligašu zadovoljni odrađenim poslovima oko slaganje igračke križaljke za novu sezonu.

- Dolaskom Prahića i vratara Nevestića zaokružili smo sve naše igračke želje. Došlo nam je 15 igrača, a otišlo ih je šestero. Naša je procjena da smo složili dosta dorbu momčad, koja može konkurirati za vrh Druge lige. Prijelazni rok traje do kraja mjeseca i nije isključeno da nam se priključi još poneko kvalitetno ime. Sve domaće utakmice u kolovozu i rujnu, a možda i u listopaDU, odigravat ćemo u večernjem terminu, a početkom listopada na stadionu Varteksa odigrat će se dvije kvalifikacijske utakmice hrvatske U-21 reprezentacije - naglasio je predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek.

Svoju analizu pripremnog perioda ponudio je i trener momčadi Zoran Kastel.

- Ovih šest tjedana priprema igrači su odradili jako dobro. Konkurencija u ekipi je velika i to je svakom igraču bio dodatni motiv da sve svaki izbori za što bolji status u ekipi.Odigrali smo dosta orijatejskih utakmica s drugoligaškim momčadima iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske, svi su igrači imali dovoljnu minutažu i spremni smo za početak prvenstva - naglasio je Kastel.

Subotnji susret u Novigradu počet će u 17 sati i 30 minuta, a momčad na put kreće sutra poslijepodne.
- Novigrad je proteklih sezona bio domaćinska ekipa. otišlo im je dosta igrača i ove sezone imaju novu momčad. Popunjavali su se stoperom iz Zenita, dva su im igrača došla iz Šibenika jedan iz Mađarske, a u njhovim je redovima i Manuel Pamić bivši igrač Rijeke i Istre. Dosta su se pomladili, trener im je Nivo Bule i ne očekuje nas lagana utakmica - rekao je Kastel.

Prahić dulje vrijeme nije trenirao s ekipom, već je radio individualno i od sljedećeg tjedna trebao bi se priključiti radu s momčadi, tako da bude spreman za drugo ili treće kolo. Uoči subotnjeg gostovanja lakše su ozlijeđeni Jertec i Kulenović.