U subotu 1. Memorijalni turnir Ivan Buder Muc: "Bio je sportski zanesenjak i strastveni diskofil" Foto: Privatna arhiva

U subotu 1. Memorijalni turnir Ivan Buder Muc: "Bio je sportski zanesenjak i strastveni diskofil"

Varaždinske vijesti | 30.9.2022. u 14:51h | Objavljeno u Sport

U subotu, 1. listopada, u sportskoj dvorani u Ivancu održat će se 1. Memorijalni turnir Ivan Buder Muc.

- Bit će to subota, 1. listopada, kad će se na tribinama srednjoškolske sportske dvorane u Ivancu okupiti prijatelji i suigrači, i to ne samo iz Ivanovih košarkaških dana, već i oni koji su s njim igrali nogomet, surađivali, družili se…

- Prisjetit ćemo se velikog prijatelja, sportaša i sportskog zanesenjaka koji je uvijek bio spreman pomoći, savjetovati i podijeliti svoja znanja.

- Sjetit ćemo se jednog od osnivača Košarkaškog kluba „Ivančica“, prvog trenera i kapetana, prvog trenera mlađih dobnih kategorija, ali i odličnog igrača prepunog samopouzdanja, uvijek efikasnog i onog koji rješava utakmice.

- Ivan Buder bio je uzor mladima u vrijeme kada košarke nije bilo na malim ekranima, kada se o košarci nije pisalo previše te kada se igralo na vanjskim terenima, često po vjetru i kiši. Bio je jedan od onih koji su na utakmicu bili spremni putovati motociklom, bilo da se radi o 20 ili 120 kilometara.

- Velik je broj onih koje je Ivan navukao na košarku, a koji su ostvarili najbolje klupske rezultate te se neki i danas bave košarkom. Sjetit ćemo se i Muca koji je bio strastveni diskofil te izvrstan poznavatelj rocka. Kao pravi roker u duši, Ivan je svaki puta vozeći na utakmicu počastio svoju ekipu nekomnovom snimkom i otkrio potencijale novonastajućih bendova – piše ivanečki košarkaški trener Predrag Putar.

308512274_5754303074601838_4180374743876125726_n.jpg