Dabrovi nisu mogli protiv kvalitetnijeg i iskusnijeg Nexea Foto: grk varaždin 1930

U prvom polufinalnom susretu hrvatskog Kupa u Umagu Nexe ipak prejak za Dabrove

| 12.5.2017. u 18:50h | Objavljeno u Sport

Prvi polufinalni dvoboj muškog Kupa donio je susret hrvatskog viceprvaka Nexea i varaždinskog GRK Varaždina 1930, klubova koji su samo jednom igrali finale i u utakmici su pokazali veliku želju i borbu, ali do borbe za zlato ipak idu Našičani.

Pred oko 600 gledatelja Varaždinci su uvjerljivo i čvrsto krenuli u susret te poveli 3:1. Nexe je uzvratio serijom 6-1, koju je predvodila visoka obrana,te pobjegao na +3. Dabrovi su sredinom prvog dijela brzom tranzicijom i zgoditkom Marina Šipića uspjeli doći na samo gol zaostatka (10:11), ali su Našičani sigurno prvi dio priveli  kraju za 15:11.

Nexe je nastavio jak ritam i u drugom dijelu, a Varaždinci nisu mogli jako parirati. Pokazalo se iskustvo Nexea, ali i šira klupa pa su Našičani držali svoju prednost. U posljednjih deset minuta ušlo se rezultatom 25:20.

GRK Varaždin 1930 je pokušao promijeniti ritam s nešto drugačijom obranom, 4-2 koja je malo i namučila protivnike, a pomogla Matiji Špikiću na vratima. Unatoč tome mogućnosti za nešto više nije bilo pa je Nexe pred kraj stizao do lakih golova i ostvario pobjedu rezultatom 30:25.

Kod Dabrova najučinkovitiji je bio Ante Tokić sa 7 golova, 5 je pridodao Jurica Vidaček, a četiri je gola postigao Bruno Vili Zobec. Kod Nexea 7 je golova postigao Ivan Sršen, a 5 Saša Barišić Jaman.

Kup Hrvatske za rukometaše, polufinale:

RK Nexe – GRK Varaždin 1930 30:25 (15:11)

RK Nexe: Lelić, Lorger, Vešligaj; Eter, Zrnić, Mrđenović, Barišić-Jaman, Manci Mičević, Sršen, Nuić, Sakić, Halilković, Vegar, Nenadić, Špiler, Erceg
Trener: Hrvoje Horvat

GRK Varaždin 1930: Špikić, Črnila; Vujović, Šipić, Zobec, Dunato, Jerenec, Koprek, Vincek, Vidaček, Novak, Tokić, Hirš, Levak, Grbac, Trojko
Trener: Željko Čagalj