U petom pripremnom susretu nogometaši Varaždina pobijedili Rudeš, koji je već u 23. sekundi ostao s igračem manje

| 12.7.2023. u 20:47h | Objavljeno u Sport

U sklopu priprema za novu sezonu u SuperSport HNL momčad Varaždina odigrala je večeras petu, pretposljednju prijateljsku utakmicu.

Gostovali su kod novog člana najelitnijeg ranga hrvatskog klupskog nogometa, sastava Rudeša, kojemu je to bila posljednja provjera prije početka prvenstva. Inače, Rudeš je danas neočekivano prekinuo suradnju sa svojim dosadašnjim sportskim direktorom Silvijom Marićem.

Pobjeda je u današnjem nadmetanju pripala nogometašima Varaždina, golom Michele Šege u 11. minuti susreta, udarcem po zemlji s ruba kaznenog prostora s lijeve strane. Treća je to pobjeda varaždinske momčadi u ovom pripremnom razdoblju.

U 23. sekundi susreta Rudeš je ostao s igračem manje! Neobično i za službenu, natjecateljsku, a pogotovo za prijateljsku utakmicu. Niko Domjanić išao je sam prema golu Rudeša, Miguel Campos srušio ga je s leđa na rubu šesnaesterca i sudac Čulina nije mogao ništa drugo nego stoperu Rudeša pokazati crveni karton.

Posljednja provjera za momčad Mario Kovačevića bit će u subotu kada na Gradskom stadionu u Varaždinu gostovati Al Ettifaq, sedmoplasirani klub prošlogodišnjeg prvenstva Saudijske Arabije, koje broji 16 momčadi.

Utakmica će se igrati od 20 sati, uz besplatan ulaz za posjetitelje.

Od nedavno je trener Al Ettifaqa, inače kluba osnovanog 1945. godine, nekadašnji proslavljeni engleski reprezentativac i kapetan Liverpoola Steven Gerrard.

Rođen 1980., svoju je trenersku karijeru započeo u Liverpool akademiji u sezoni 2017/18, da bi 2018. predvodio škotski Rangers i okitio se titulom, nakon čega je godinu dana bio na klupi Aston Ville, koju je napustio u listopadu prošle godine.

Inače, Al-Ettifaq se od subote, 8 srpnja do nedjelje,30. srpnja, nalazi na pripremama u Svetom Martinu na Muri, gdje treniraju na terenima Poleta.

Al-Ettifaq FC dolazi iz Dammama, četvrtog grada po veličini u Saudijskoj Arabiji. Ukupna vrijednost momčadi je 26,4 milijuna eura. U momčadi se nalaze i reprezentativci, dvojica igraju za Saudijsku Arabiju, a po jedan za Sjevernu Makedoniju, Tunis i Švedsku.

Prije dolaska Gerrarda trener im je bio Španjolac Antonio Cazorla.