Varaždinski karatist Enes Garibović trebao je nastupiti prošlog mjeseca na EP u Azerbajdžanu, koje je odgođeno

U kalendaru SP u karateu koje bi se trebalo održati u Dubaiju, a upitno je hoće li se nadoknaditi EP

| 11.4.2020. u 09:00h | Objavljeno u Sport

U Hrvatskom karate savezu unatoč tome što se ne održavaju natjecanja praktički svakodnevno provode niz aktivnosti kako se što više i na što povoljniji način prilagoditi novonastalim okolnostima vezano za pandemiju koronavirusa. Natjecateljska i Registracijska komisija pripremaju prijedloge natjecateljskog i registracijskog pravilnika, predložit će registracijske rokove za 2021, razraditi i predložiti sastavljanje kalendara u idućem razdoblju.

Na sličnom tragu je i Sudačka komisija koja završava konačni prijedlog sudačkog pravilnika. Članovi stručnog stožera u stalnom su kontaktu s direktorom reprezentacije, analizirajući trenutačno stanje nacioonalnih reprezentacija u katama i borbama, a nakon što je odgođeno EP koje se u Bakuu trebalo održati krajem prošloga mjeseca. Razradit će se izmjene i dopune Statuta HKS-a uoči sljedećeg Sabora.

Još uvijek nije do kraja poznato hoće li se održati tradicionalni WKF trening kamp u Poreču, koji je ovoga ljeta trebao okupiti više tisuća sudionika iz cijelog svijeta. Postoje naznake da bi se kamp ako to dopuste okolnosti održao početkom rujna, a konačna odluka mogla bi biti poznata tijekom lipnja.

S druge strane, kao što je poznato, Hrvatska je podnijela kandidaturu za organizaciju Europskog seniorskog prvenstva 2024. godine. Ove godine još uvijek je u kalendaru SP koje bi se trebalo održati u Dubaiju, a upitno je hoće li se i kada nadoknaditi odgođeno EP iz Azerbajdžana u ožujku.

Prema posljednjim podacima, tijekom potresa u Zagrebu i okolici na generalnoj raziini nije bilo većih oštećenja na zgradama gdje treniraju natjecatelji u karateu, premda su i tu bile spremne različite aktivnosti i oblici pomoći u slučaju potrebe.

Posebice atraktivna, osobito mladim sportašima je opcija online treninga, a u akciju se prigodnim kratkim videom uključio i proslavljeni karatist Enver Idrizi.
Uputstva su dostupna na https://treninzi.karate.hr/igrice.php

Virtualni karate sparing partner daje 3 mogućnosti vježbi za vrijeme boravka u domovima, kada većina naših sportašica i sportaša u borbama nema sparing partnera odnosno klupskog kolegu za vježbanje u dvorani. Ovo nije klasična igrica kojom se ostvaruju bodovi, već je ova informatička karate vježbica zamišljena kao virtualni E-sparing partner kojim naši najmlađi članovi mogu vježbati podražaj na reakciju, a sve kako bi ostali zainteresirani za karate trening dok su u izolaciji u svojim domovima.

Označeno u