U Graberju održano 13. izdanje dvoranskog baseball turnira "Vindija indoor"

MGA/VV | 3.2.2020. u 15:45h | Objavljeno u Sport

U subotu, 1. veljače, u sportskoj dvorani Graberje, Baseball klub „Vindija“ Varaždin organizirao je trinaesto izdanje velikog međunarodnog dvoranskog baseball turnira “VINDIJA INDOOR 2020“ pod pokroviteljstvom generalnog sponzora Vindije d.d. i Sportske zajednice grada Varaždina.

Ove godine na turniru je sudjelovalo osam ekipa iz Srbije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Varaždin je tako ugostio oko stotinjak mladih bejzbolaša, vođenih njihovim trenerima i roditeljima. Ukupno se odigralo 18 utakmica na dva terena po pravilima prilagođenim za dvoranski baseballa. Prvenstvena razlika je ta da se koristila pitcher mašina umjesto bacača, te se igralo s mekanim lopticama na skraćenom terenu.

Varaždinci su osvojili četvrto mjesto, nakon izgubljenog polufinalnog susreta od Karlovačke Olimpije, ujedno i pobjednika turnira. Polufinalni susret između Vindije i Olimpije je po svemu bilo finale prije finala. Po pravilima turnira utakmica se igrala 5 inninga, ali obzirom da je rezultat bio izjednačen igrali su se produžeci. Karlovčani su uspjeli nakon 11 inninga i čak 2 sata i 10 minuta pobijedit utakmicu s minimalnih jedan razlike. Vindiji je ostalo igrat za treće mjesto protiv BK Zagreba, te su nakon dramatičnog polufinala izgubili utakmicu za 3. mjesto s 7:3.

Svi sudionici navedenog turnira bili su zadovoljni organizacijom, te se Baseball klub „Vindija“ Varaždin i grad Varaždin još jednom pokazao kao dobar organizator međunarodnih sportskih događanja. Ne smije se zaboraviti na roditelje naših mladih bejzbolaša koji su uz predsjednika kluba, upravu kluba, seniorske igrače i trenera podnijeli velik teret oko organizacije cijeloga turnira, te su svi zajedno dokazali da je klub jedna velika obitelj.

Označeno u