U Graberju odigrane tri utakmice 2. kola hrvatske košarkaške lige u kolicima

| 15.11.2016. u 09:13h | Objavljeno u Sport

U sportskoj dvorani Graberje odigrane su tri utakmice drugog kola hrvatske lige košarke u kolicima.  Snage su odmjerili KKI Varaždin kao domaćin te KKI Zagreb i KKI Vukovi.

 
U prvoj utakmici su se sastali KKI Varaždin i KKI Vukovi, a pobjeda je pripala Varaždinu 68:52 (19:8,14:13,19:12,16:19). Za KKI  Varaždin su nastupili: Albert Jurković, Robert Minđek, Matija Tenšić, Ivo Lovrenović, Jurica Minđek, Josip Rogulja, Emil Baliga i Mario Bencek.

KKI Varaždin je u utakmicu ušao čvrsto, dominirajući u obrambenom skoku iz kojega su se kasnije razvijale kontre i polukontre. Već nakon prve četvrtine stekli su solidnu prednost koju su do kraja utakmice održavali.

U zadnjoj četvrtini  dvojica  igrača Varaždina su morala napustiti igru zbog pet osobnih. Igrači sa klupe  koji su ih zamijenili odradili su svoj posao korektno i utakmica je rutinski privedena kraju. Najefikasniji u redovima Varaždina bio Robert Minđek s 23 koša, dok je kod  gostiju s 20 pogodaka najučinkovitiji bio iskusni Esad Avdić.

Druga utakmica je odigrana između ekipa KKI Varaždina i KKI Zagreba. KKI Varaždin je nastupio u istom sastavu, a KKI Zagreb su predstavljali: Damjan Lisska, Nikica Trbović, Ante Vrbanec, Ivan Sakan, Ivica Vujica, Ante Štimac i Josip Maras.

Pobjeda je u ovom susretu otišla na stranu gostujućeg Zagreba rezultatom 54:73 (12:21,14:14,17:21,12:17).

U ovu utakmicu KKI Varaždin je ušao bez prevelikih ambicija, svjestan kvalitete gostujuće momčadi. Znajući da teško možemo dobiti goste iz Zagreba priliku za malo višu minutažu su dobili rezervni igrači.

Gosti su utakmicu priveli kraju ne dozvoljavajući bilo kakvo rezultatsko približavanje. Najefikasniji u gostujućim redovima bio je Damjan Lisska s 29 koševa dok je za domaćine ponovo najviše ubacio Robert Minđek - 12 koševa.

Treći susret su odigrali KKI Zagreb i KKI Vukovi rezultatom 63:49. U nedjelju 20.11. Varaždincima u goste dolaze ekipe KKI Brod i KKI Brod 2 iz Slavonskog Broda.