U dvorani na Dravi turnir Premium klase sa 194 prijavljena

| 14.9.2016. u 08:57h | Objavljeno u Sport

Stolnoteniski klub Varaždin i Hrvatski stolnoteniski savez organiziraju u varaždinskoj dvorani na Dravi veliki međunarodni stolnoteniski turnir Croatia junior & cadet open. Turnir se održava već četvrtu godinu zaredom, a kao nagrada za odličnu organizaciju prethodnih turnira ove je godine varaždinski turnir uvršten u najviši rang natjecanja – Premium klasu, pri čemu u svijetu postoji samo deset turnira te kategorije za kadete i juniore.

Natjecanja u varaždinskoj Areni bit će od danas 14. do nedjelje, 18. rujna, a prijavljeno je 194 natjecateljica i natjecatelja iz 31 zemlje – 103 stolnotenisača i 91 stolnotenisačica. Brojka je u odnosu na lanjski turnir nešto manja, sedam je prijava manje, ali i dalje vrlo dobra za organizatore.

Nešto je manji broj prijava jer ove godine od 21. rujna i Slovenci u Otočcu imaju svoj turnir za juniore i kadete, koji je nižeg ranga, pa su se neke države odlučile prijaviti samo na jedan od ponuđenih turnira. Primjerice, Nijemci će u Otočcu nastupiti s 18, a u Varaždinu s pet igrača – rekao je predsjednik STK Varaždina Tomislav Crnadak.

U Varaždinu će nastupiti 32 hrvatska predstavnika, između ostalih, Mihaela Brodar i Tena Kovaček iz STK Varaždina te Janja Matijašec, članica STK Ljubešćice, a od ostalih zemalja najbrojniji su Slovenci i Mađari s 19 predstavnika, a Česi i Slovaci imat će po 12 predstavnika.
Nastupit će igrači sa svih kontinenata osim Australije, a stiglo je pet prijava iz Japana, četiri iz Kineskog Tajpeha, šest iz SAD-a, po jedna iz Izraela, Indije, Gvatemale… – naglašava Crnadak.

S obzirom na to da je ove godine viša klasa, turnir će biti kvalitetniji. Brodar je i prošle godine igrala u juniorskoj konkurenciji, a za nju je ovaj turnir dobra prilika da se dokaže na međunarodnoj sceni. Tena Kovaček nastupit će u kadetskom dijelu kao treća hrvatska kadetkinja a i za nju će ovaj turnir biti veliko iskustvo . Janja Matijašec je veoma perspektivna i nadarena igračica, spada u vrh hrvatskoga kadetskog stolnog tenisa, a i za nju će turnir biti lijepo iskustvo, jer riječ je o jakom turniru poput nogometne Lige prvaka, ali za mlađe uzraste – kazao je trener u STK Varaždinu Saša Suhodolčan.

Ovogodišnji turnir održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je prepoznala važnost i veličinu ovog turnira.
Promidžba grada

Tijekom turnira u gradu će se ostvariti više od 800 noćenja, a u grad i okolicu doći će mnošto ljudi, što je vrlo bitno za promidžbu kako grada Varaždina tako i cijele naše regije i Hrvatske – ističe predsjednik STK Varaždina.

Natjecanja će biti u dvije starosne katergorije (juniori i kadeti), u muškoj i ženskoj konkurenciji, i to pojedinačno, parovi i ekipno.
Natjecanja će početi u srijedu 14. rujna u juniorskoj konkurenciji, trajat će od 9 do 21 sat, a u tom terminu igrat će se svaki dan do nedjelje. Ulaz za posjetitelje će u dvorani na Dravi biti besplatan.