Dabrovi su zasluženo svladali Veprove u derbi susretu 12. kola

U dramatičnoj završnici Dabrovi pobijedili Veprove i približili im se na bod

| 18.11.2015. u 19:36h | Objavljeno u Sport

U derbi susretu 12. kola Premijer rukometne lige momčad Varaždina 1930 je večeras u dvorani na Dravi, u dramatičnoj završnici, pobijedila vodeći sastav lige, ekipu Dubrave iz Zagreba rezultatom 30:28, poluvrijeme 18:16.

U prvom dijelu, nakon izjednačenog početka, gosti su u dva navrata imali prednost od dva gola razlike, no Varaždinci su stigli prednost u 16. minuti, kada je bilo 9:9 i nakon toga prešli u vodstvo od tri gola, koje je ubrzo dosegnulo i 4 gola razlike, no na odmor se otišli s prednošću Dabrova od 18:16. U prvom dijelu raspoloženi je bio vratar Matija Špikić koji je skupio 8 obrana, a Martin Marčec i Vedran Huđ postigli su po 4 gola, a Frano Vujović i Leon Vučko dali su po 3 gola.

U nastavku susreta Dabrovi su imali i pet golova prednosti, no gosti su od 45. minute, nakon minute odmora na zahtjev domaće klupe, počeli smanjivati prednost Varaždina 1930. U 55. minuti uspjeli su i poravnati rezultat na 27:27, a golom Volara ubrzo i povesti 28:27. Varaždinci se ipak predavali i zahvaljujući sjajnom vrataru Matiji Špikiću, koji je imao čak 21 obranu, uspjeli su pobijediti 30:28, pri čemu je predposljedni, 29. gol za Dabrove u 59. minuti postigao bivši igrač Dubrave Leon Vučko a posljednji, 30. gol na susretu bio je djelo Jurice Vidačeka, koji je dao ukupno četiri gola.

Najučinkovitiji kod domaćina bili su Martin Marčec sa šest golova, Leon Vučko i Vedran Huđ s pet i Marin Šipić sa četiri gola. Kod gostiju Bruno Butorac postigao je šest golova, a Lovro Jotić četiri gola. Nakon ovog susreta bodovna razlika između Dabrova i vodeće Dubrave je samo bod.