Leonard Vuk bio je strijelac gola za Varaždin u 63. minuti susreta Foto: Martin Novosel

FOTO: U derbiju 7. kola Druge HNL druga momčad Dinama pobijedila u Varaždinu lidera prvenstva

| 6.10.2018. u 18:46h | Objavljeno u Sport

U derbiju 7. kola Druge HNL druga momčad Dinama pobijedila je sastav Varaždina na stadionu Varteksa, pred oko 2 tisuće gledatelja, rezultatom 4:1 i tako im uzvratila za poraze u prošlom prvenstvu. Igra domaćina bila je slaba, što su gosti kaznili s po dva gola u svakom poluvremenu.

U 2. minuti Bartol Franjić se u vlastitom kaznenom prostoru, napadan od Josipa Brezovca, poskliznuo i pao te igrao rukom po lopti no glavni sudac Zdenko Lovrić, koji je bio blizu mjestu događaja, odmahnuo je rukom, dajući do znanja da ne misli pokazati na bijelu točku za Varaždin.

U 13. minuti ubačaj s desne strane u kazneni prostor Varaždina, gdje je na pet metara od gola bio Antonio Marin i pucao glavom, ali preslabo za Antu Mrmića, a u napadu na suprotnoj strani Havelka je u lijevoj strani polja Dinama proigrao Leonarda Vuka koji je pucao po zemlji, točno u vratara Horkaša.

U 18. minuti Varaždin je oštećen lošom procjenom pomoćnog suca Ivana Lacovića, koji je signalizirao nepostojeće zaleđe Leonardu Vuku, kojeg je proigrao Leon Benko. U 23. minuti Dinamo je poveo golom Maria Ćužea.

Napad Dinama išao je po desnoj strani, Endri Cekici je između tri igrača Varaždina proslijedio loptu za Maria Ćužea koji je po desnoj strani izašao sam u kaznenom prostoru pred vratara Antu Mrmića i snažnim udarcem pogodio mrežu nemoćnog domaćeg vratara.

U 33. minuti prilika za Varaždin. Ubačenu loptu u kazneni prostor od Leonarda Vuka Leon Benko je loptu glavom spustio za Daria Jerteca a ovaj ju je s 14 metara poslao snažnim udarcem preko gola. Bila je to prigoda iz koje je Varaždin mogao uzjednačiti.

Umjesto da je izjednačio Varaždin je primio drugi gol u 36. minuti, a strijelac je bio Roko Baturina, nakon što ga je s desne strane loptom po zemlji poslužio Endri Cekici, koji se oslobodio Martinage.

U 42. minuti Josip Brezovec ubacio je loptu s desne strane pred gol gostiju, gdje je Benko bio u skoku i s oko 11 metara loptu poslao preko gola.

Na početku drugog poluvremena trener Miljenko Mumlek odlučio se u svlačionici ostaviti Niku Havelku umjesto kojeg je u igru ušao Dejan Glavica, dok je kod gostiju u svlačionici ostao Matija Fintić, a na teren je ušao Nikola Moro.

U 49. minuti na 17 metara od gola druge momčadi Dinama Daria Jerteca je srušio Tomislav Barišić. Loptu je uzeo Josip Brezovec i iz slobodnog udarca pogodio živi zid.

Nakon toga u 51. minuti Nikola Moro je udarcem s oko 20 metara lijevo iskosa preciznim udarcem pogodio lijevu stranu gola Mrmića, za povećanje vodstva gostiju na 3:0. Na 4:0 povisio je Antonio Marin glavom, čija je lopta išla prema golu, a iako je pred gol linijom bio Martinaga niju je uspio zahvatiti i izbaciti u polje, već je lopta otišla u mrežu domaćeg vratara Mrmića, koji ju je po četvrti put morao vaditi iz svog gola.

U 62. minuti sjajnim udarcem iz daljine loptu je pod gredu poslao Josip Brezovec, ali je vratar Dinko Horkaš loptu izbacio u korner. Varaždin je smanjio rezultat u 63. minuti a strijelac je bio Leonard Vuk, nakon što je probijena lijeva strana i Matija Kolarić  je uspio proigrati Vuka.

U 65. minuti u prilici je bio Ćuže, ali je vratar Mrmić loptu skrenuo u korner. U 76. minuti Šipoš je iz neposredne blizine pogodio gredu gola domaćina.

Rezultati odigranih utakmica 7. kola:
Sesvete - Solin 3:0, Lučko - Hrvatski Dragovoljac 0:0, Dugopolje - Međimurje 4:0, Zadar s.d.d. - HNK Hajduk II 1:0, Kustošija - Osijek II s.d.d. 0:1.