Nogometaši Varaždina nadaju se pobjedi u sutrašnjem susretu s Goricom Foto: Krešimir Đurić

U derbiju 18. kola Druge HNL nogometaši Varaždina sutra će biti domaćini Gorici

| 24.11.2017. u 13:21h | Objavljeno u Sport

Nakon što su u prošlom kolu nogometaši Varaždina i drugi put ove sezone svladali lidera, drugu momčad Dinama 2:1, golovima Leonarda Mesarića u 40. i Daria Jerteca u 52. minuti, u sklopu 18.,predposljednjeg kola u Drugoj HNL Varaždinci će sutra na stadionu Varteksa ugostiti momčad Gorice, trenutačno drugoplasiranu ekipu prvenstva.

- Očigledno nam leži druga momčad Dinama, iako su prvih pola sata oni bili bolji, jer smo opet bojažljivo ušli u utakmicu. Sreća da Dinamo to nije iskoristio i postigao gol jer bi bilo teže u nastavku. Govorio sam igračima da budu habriji, a kada smo tako počeli igrati bili smo bolja, odlučnija ekipa i zasluženo pobijedili, jer smo nadigrali momčad Dinama. Prvi je gol prelomio utakmicu, jer nakon toga Dinamo je pokušavao dugim loptama, ali mi smo dobro rješavali situacije - rekao je trener Varaždina Mario Kovačević, komentirajući pobjedu nad drugim sastavom Dinama u Zagrebu.

Sutrašnji susret, koji će početi u 13 sati, derbi je kola, uz izravni prijenos na HNTV-u.
- Gorica je dobra momčad imaju svoj sustav igre i ne pilagođavaju se suparniku. Igrom žele doči do suparničkog gola, što bi nam trebalo odgovorati. Pobijedili smo ih na njihovom terenu u prvom dijelu prvenstva, a želja nam je da se pobjedom oprostimo od svojih navijača, koje pozivam da dođu sutra u što većem broju i podrže nas u tom susretu - naglasio je Kovačević, koji neće imati na raspolaganju ozlijeđene Prahića, Vuka, Petrovića i Jevtovskog.