Lepoglavski vinogradari očekuju uspješnu vinogradarsku godinu Foto: Grad Lepoglava

Lepoglavski vinogradari očekuju uspješnu vinogradarsku godinu

I.D./Varaždinske vijesti | 26.1.2016. u 12:54h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga Klopotec, koja okuplja vinogradare, vinare i voćare s područja grada Lepoglave održala je redovitu godišnju izvještajnu Skupštinu.

Predsjednik Udruge Tonko Županić u godišnjem je izvješću o radu istaknuo da je Udruga tijekom protekle godine organizirala nekoliko stručnih predavanja, stručno putovanje na otok Krk, 7. susrete vina z bregov u okviru manifestacije Lepoglavski dani, ispite za rukovanje sredstvima za zaštitu bilja, obilježila Martinje te nastavila tradiciju postavljanja klopoteca. Izvješće o radu, kao i financijsko izvješće i plan rada za 2016. godinu, u okviru kojeg se planiraju provoditi aktivnosti slične onima iz prethodne godine, skupštinari su prihvatili jednoglasno.

Uoči radnog djela Skupštine, održano je predavanje "Redoviti pregledi strojeva za primjenu pesticida". Davor Brečak iz Poljoprivredne savjetodavne službe upozorio je prisutne na obaveze vezane za pregled strojeva koji se koriste u primjeni pesticida.

Ispred Grada Lepoglave, članove Skupštine Udruge Klopotec pozdravio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji ih je ukratko upoznao s mogućnošću financiranja projekata Udruge u okviru gradskog natječaja za financiranje projekata organizacija civilnog društva, ali i natječaja koji se otvaraju na drugim razinama. Uspješnu novu vinogradarsku godinu okupljenima je ispred Gradskog vijeća poželio njegov predsjednik Robert Maček.

Tijekom skupštine održano je interno ocjenjivanje vina članova Udruge koje je potvrdilo da se na području grada Lepoglave proizvode kvalitetna vina.