Tvrtka Press Glass d.o.o. donacijom pomogla Udruzi za autizam Pogled iz Nedelišća

| 20.9.2016. u 09:26h | Objavljeno u Sport

Djelatnici tvrtke Press Glass d.o.o. su sudjelovanjem na 22. Varaždinskom polumaratonu prikupili donaciju za pomoć Udruzi za autizam "POGLED" iz Nedelišća u sklopu PRESS GLASS -Trči i podrži” kampanju. Tvrtka PRESS GLASS nastavila je tradiciju poljskih kolega, te je bila najveća organizirana ekipa utrke.

- Cilj naše kampanje je socijalno osvještavanje i pomaganje lokalnom stavnovništvu te  pritom poticanje naših djelatnika i da se aktivno bave sportom. Ovo je bila prva utrka u nizu kroz koju će tvrtka Press Glass d.o.o. donirati financijska sredstva najpotrebitnijima – ističe lokalni koordinator kampanje, Zrinka Čić.

Prvu održanu utrku u sklopu „PRESS GLASS -Trči i podrži” kampanje u Hrvatskoj, podržalo je 32 trkača iz tvrtke Press Glass d.o.o. te im se kao moralna, prijateljska i financijska podrška pridružilo 24 trkača iz tvrtke Press Glass SA iz Poljske. Jezgra na kojoj se temelje elementi akcije je propagiranje sportskih aktivnosti kroz trčanje te pružanje financijske potpore odabranim dobrotvornim akcijama.

Ideja o "PRESS GLASS - Trči i podrži" ( Run and support ) kampanji proizašla je od strane djelatnika i kolega iz Poljske koji svoje slobodno vrijeme provode trčeći i razvijena je s namjerom da se kombiniraju aktivan stil života i ljubav prema pomaganju potrebitima. Svaki zaposlenik PRESS GLASS-a može se pridružiti kampanji – oni koji se već bave trčanjem, oni koji imaju namjeru početi trčati te oni koji su željni novih avantura.

- Naša kampanja je jako popularna među zaposlenicima tvrtke PRESS GLASS, stoga je proširena i izvan Poljske. Kao rezultat toga, ljudi koji češće trče dobivaju mogućnost da svoju strast za trčanjem pretvore u potporu onima kojima je potrebna - objašnjava jedan od organizatora kampanje, Gerard Plaze.   

Pravila podrške u Hrvatskoj bila su ista su onima iz Poljske - uvjeti za sudjelovanje u utrci kroz „PRESS GLASS TRČI I PODRŽI” kampanju su da svaki trkač nosi majicu „Trči i podrži“, kod registracije upisuje odgovarajuće ime kluba ( PRESS GLASS TRČI I PODRŽI ), te sam plača participaciju. Za svakog sudionika koji je završio utrku u sklopu kampanje, tvrtka PRESS GLASS d.o.o. će donirati u dobrotvorne svrhe - iznos od 200,00 kn za završenu utrku od 21,1 km, iznos od 100,00 kn za završenu utrku od 5 km, te iznos ukupne vrijednosti svih participacija koje su plaćene individualno od strane trkača.

-Očekujem da ćemo ovom akcijom donirati nekoliko tisuća kuna Udruzi za autizam „POGLED” iz Nedelišća i to će biti samo početak naše inicijative u sklopu PRESS GLASS „TRČI I PODRŽI“ kampanje. Točan iznos donacije znat će se kroz desetak dana i vjerujem da će biti pozitivno iznenađeni – naglašava Zrinka

Prva "PRESS GLASS – RUN AND SUPPORT" ( Trči i podrži ) utrka održana je u Poljskoj, 11. travnja 2015. godine u sklopu 7. Częstochowa utrke na udaljenosti od 10 km, na kojoj su u ime kampanje sudjelovale 74 osobe. Tvrtka PRESS GLASS bila je najveća organizirana ekipa utrke. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na našem webu www.trciipodrzi.hr i na Facebook stranici  www.facebook.com/trciipodrzi/.

Inače, Udruga za autizam "POGLED" iz Nedelišća je udruga roditelja koja djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009.godine, a  trenutno broji 130 članova od kojih su 125 djeca s poremećajem iz spektra autizma i 5 odraslih osoba. Područje djelovanja udruge je socijalna djelatnost, obrazovanje, znanost i istraživanje te zaštita zdravlja.

Ciljevi Udruge su upoznavanje javnosti s  problemima i specifičnostima  autizma, podrška, pomoć i senzibilizacija prema djeci i osobama s autizmom i njihovim obiteljima. Također, sve dodatne informacije o udruzi mogu se pronaći na www.udrugapogled.com.