Ema Cesar, Sabina Kušter i Nikola Kosec s osvojenim medaljama Foto: PK Vidra

Troje članova varaždinskog PK Vidra nastupili na Plivačkom maratonu Kvarner pliva

Varaždinske vijesti | 1.9.2020. u 18:00h | Objavljeno u Sport

Klub za daljinsko plivanje Primorje organizirao je Plivački maraton  Kvarner pliva na 10 000 m, 3 000 m, 1 500 m i 100 m, a na kojem je sudjelovalo 76 plivača iz Hrvatske. Varaždinski PK Vidra predstavljali su Sabina Kušter, Ema Cesar i Nikola Kosec.
Članovi Vidre trenirali su svakodnevno od svibnja tako da im je Plivački maraton Kvarner pliva odlično poslužio za provjeru plivača.

Sabina, Ema i Nikola su unatoč specifičnim morskim uvjetima i lošoj vidljivosti uz asistenciju i vodstvo trenerice Višnje Bunić isplivali 1 500 m kao jedini plivači sa invaliditetom na Kvarner pliva na 1 500 m u Novom Vinodolskom u kategoriji plivača s invaliditetom zauzeli Ema Cesar treće, Nikola Kosec drugo te Sabina Kušter prvo mjesto.

Kako su Ema, Sabina i Nikola otplivali zajedno cijelu dionicu o plasmanu se odlučivalo u zadnjim metrima dionice u finišu tako da su i Ema i Sabina i Nikola otplivavši odlično po prvi puta tri puta dužu distancu na koju su navikli u bazenu pobjednici.

Nastup plivača PK Vidra Varaždin na Kvarner pliva u Novom Vinodolskom pokazao je kako u Klubu trener Emil Milihram svoje veliko sportsko iskustvo kao šest puta svjetski i šest puta europski prvak odlično koristi za radi s plivačima.
Zbog kratkog vremena potrebnog za oporavak nakon plivačkog maratona na 5 km u Puli prošlog vikenda na Kvarner pliva nije putovao, iako je bilo planirano, Josip Rogulja, koji se priprema za nastup narednog vikenda na CRO CUP-u na 3 000 m.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci