Trofej grada Varaždina 2017: Plesni spektakl u subotu u Varaždinu Foto: Trofej grada Varaždina 2017

Trofej grada Varaždina 2017: Plesni spektakl u subotu u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 4.10.2017. u 20:25h | Objavljeno u Sport

U subotu, 7. listopada u Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održat će se Trofej grada Varaždina 2017 - turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima.

Organizatori natjecanja su Plesni klub Takt, Sportski plesni klub Valcer i Hrvatski sportski plesni savez, a pokrovitelj natjecanja je Grad Varaždin. Trofej grada Varaždina okupit će više od 200 natjecatelja svih starosnih kategorija (djeca, mladež, odrasli) iz brojnih hrvatskih klubova, ali i iz susjednih zemalja (Slovenija, Mađarska i dr.).

Najbolji hrvatski plesni parovi predstavit će se varaždinskoj publici u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). Plesni parovi će se svojim plesnim umijećem i vještinom pokušati izboriti za naklonost sudaca i za naslove najboljih te za sebe i svoj klub osvojiti ovogodišnji Trofej grada Varaždina.

Kvalifikacijska natjecanja odvijat će se tijekom cijele subote, a u večernjem dijelu, od 19 sati, namijenjenom publici, ujedno i najatraktivnijem dijelu programa, održat će se ceremonija svečanog otvorenja uz defile svih parova, završna natjecanja najviših kvalitativnih razreda u disciplinama standardnih i latinskoameričkih plesova za kategorije mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži, odraslih i veterana, te show program plesača Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt te show program ostalih gostiju.

Plesni klub Takt iz Varaždina u službenom dijelu natjecanja predstavljat će tri plesna para. U kategoriji smladeži natjecat će se Dominik Biškup i Paula Čavlek, u kategoriji starije mladeži Marko Srpak i Lara Šmic dok će u kategoriji seniora nastupiti Mateo Mudri i Ivana Matić. U show programu nastupit će članovi naprednih plesnih radionica Plesnog kluba Takt koji će nas koreografijom iz swing plesova vratiti u prošlo stoljeće, u plesno razdoblje od 1920. do 1950. godine. U ostalim točkama vidjet ćemo interpretacije i koreografije iz cha-cha-cha i salse kojima će plesači pokušati dočarati pravu kubansku atmosferu. Voditelj sportskih i rekreativnih programa u Plesnom klubu Takt je Igor Šalamun, licencirani učitelj sportskog i rekreativnog plesa s 20 godina iskustva u plesnoj poduci djece i odraslih.

Članovi Sportskog plesnog kluba Valcer iz Varaždina, pod vodstvom Adriane i Emine Mušanović, proslavljenih varaždinskih plesačica, licenciranih učiteljica sportskih i rekreativnih plesova, višestrukih državnih prvaka i viceprvaka, te sudionika mnogobrojnih svjetskih i europskih prvenstava, prezentirat će svoje plesno umijeće kroz show program s plesovima freestyle dance i hip hopa. Želja Sportskog plesnog kluba Valcer iz Varaždina je da promovira ples, kao način međusobne komunikacije između različitih spolova, kultura, naroda, a uz to želi istaknuti i značajnu ulogu plesa kao dijela kulturne baštine. Sportski plesni klub Valcer iz Varaždina će na natjecanju predstaviti pet plesnih parova. U kategoriji osnovaca nastupit će Leonardo Barulek i Lana Režek, Dario Golubar i Vida Jurak, Roko Kočet i Leona Šanjek, Eugen Sekovanić i Kiara Habunek, dok će se u kategoriji mladeži natjecati Lovro Kučar i Lorena Šanjek.

- Varaždinski plesni parovi postigli su tijekom ove godine brojne važne i zapažene rezultate na natjecanjima u zemlji i inozemstvu, predstavljajući dostojno na taj način grad i županiju iz koje dolaze, pa vjerujemo da će nas odlično predstaviti i na Mobilisis trofeju grada Varaždina na kojem se naši klubovi nalaze u ulozi domaćina - ističu organizatori.

Dolazak mnogih vrhunskih plesača iz različitih krajeva Hrvatske i inozemstva garantira plesni spektakl te predstavlja odličnu pozivnicu za varaždinsku publiku da se uvjeri u njihove plesne vještine. Cijena ulaznice za publiku iznosi 40 kuna, uz napomenu da djeca do 6 godina starosti ne plaćaju ulaznicu.