Trkačkom klubu Marathon 95 iz Varaždina nacionalna nagrada za međugeneracijsku uključivost

Varaždinske vijesti | 8.12.2023. u 15:33h | Objavljeno u Sport

Ministarstvo turizma i sporta, u sklopu projekta Europski tjedan sporta, već devetu godinu za redom nagrađuje pojedince, radne organizacije i sportske klubove za promicanje aktivnog života u zajednici.

Nagrade su osmišljene po uzoru na #BeActive Awards koje dodjeljuje Europska komisija najaktivnijim pojedincima, obrazovnim ustanovama i tvrtkama diljem Europe za promicanje važnosti bavljenja sportom i tjelesnom aktivnošću.

Glavni cilj ovih nagrada je odati priznanje onima koji šire poruku Europskog tjedna sporta #BeActive i koji su se u protekloj godini istaknuli u promicanju tjelesne aktivnosti i bavljenja sportom u Republici Hrvatskoj.

TK Marathon konkurirao je u kategoriji „Međugeneracijska uključenost“ prijavom projekta Cross liga Drava.  Cross liga Drava ima proljetni i jesenski dio koji su organizirani kroz 15 kola.

Ova liga je druga najdugovječnija trkačka liga u Hrvatskoj i sinonim je za postojanost, kvalitetu i ustrajnost. Prilika je to, osim za kontinuirano održavanje zdravih životnih navika, za druženje, poticanje ostalih članova obitelji na fizičku aktivnost, ali i motiviranje svih građana na dolaske na Dravu.

U organizaciji Ministarstva turizma i sporta RH, predstavnicima kluba na svečanosti u Osijeku, uručena je plaketa i nagrađeni su prigodnim poklonima.