Predsjednik TK Marathona 95 Ladislav Gregorinčić s dosadašnjim dugogodišnjim tajnikom kluba Krunoslavom Borovcem (desno) Foto: Trkački klub Marathon 95

Trkački klub Marathon 95 Varaždin obilježio 25. godina rada: prošle godine peti u Hrvatskoj cestovnoj ligi

VV | 29.2.2020. u 12:00h | Objavljeno u Sport

Varaždinski Trkački klub Marathon 95 u petak, 28. veljače u prostoru 4. mjesnog odbora u Trakošćanskoj ulici, održao je redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je obilježena i 25. obljetnica kluba.

Predsjednik kluba Ladislav Gregorinčić u izvještaju o radu u 2019. godini istaknuo je da je prošla godina bila vrlo uspješna za klub i u natjecateljskom i u organizacijskom dijelu.

tk_marathon_95_skupstina_280220_1.JPG

– Klub je osvojio ukupno peto mjesto u Hrvatskoj cestovnoj ligi, trkači su bili ukupno četvrti, a trkačice sedme. U tom natjecanju najbolji rezultat je ostvario Mario Pongračić koji je u pojedinačnom ukupnom plasmanu bio četvrti, a drugi u kategoriji M50. Jasmina Ilijaš obradovala nas je pobjedama na 4. Riječkom maratonu, 24. Žumberačkoj utrci i 19. Utrci Kutina-Voloder – rekao je predsjednik kluba i podsjetio da je muška ekipa osvojila i sedmo mjesto na državnom prvenstvu u maratonu.

Gregorinčić je dodao da je 2019. godina bila uspješna za Marathon 95 i s rekordnim brojem sudionika na utrkama i ligama u organizaciji kluba – Varaždinskom polumaratonu, Zimskom polumaratonu i humanitarnom Dravskom ultracrossu te Cross ligi Drava, Zimskoj brdskoj ligi Ivančica, Ultra ligi i Triatlon ligi Aquacity. Sudjelovalo je 1935 natjecatelja s ukupno 4408 nastupa.

tk_marathon_95_skupstina_280220_2_gregorincic_lijevo.JPG

I u ovoj godini Marathon 95 nastavlja s organizacijom ovih natjecanja. Već je završena 23. sezona Zimske brdske lige Ivančica, najstarije u Hrvatskoj, a 4. Zimski polumaraton ponovo je bio rekordan po broju sudionika. 2. travnja počinje 28. sezona Cross lige Drava, druge najstarije u Hrvatskoj nakon zagrebačke, slijedi Dravski ultracross na Uskrsni ponedjeljak, a središnji godišnji trkački događaj je Varaždinski polumaraton, čije će se 26. izdanje održati 20. rujna. Pred trkačima i trkačicama Marathon 95 je i nastup na brojim utrkama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na Skupštini je izabran i novi tajnik kluba Nikola Habrlin, koji nasljeđuje Krunoslava Borovca. Borovec je dugi niz godina vrlo uspješno obavljao organizacijske poslove, sudjelovao na brojnim utrkama, a i jedan je od osnivača kluba.
Inače, Trkački klub Marathon 95 osnovan je 3. veljače 1995. godine. U ovih 25 godina kroz klub je prošlo više od 250 trkača i trkačica. Petorica još uvijek aktivnih članova dobila su posebna priznanja za 25 godina djelovanja u klubu – Vilim Pap, Stjepan Stolnik, Danijel Mihalić, Krešo Levačić i Krunoslav Borovec.

tk_marathon_95_skupstina_280220_5_stolnik_borovec_mihalic.JPG