Ekipe Vindi i Krke prije početka sinoćnjeg susreta u dvorani u Graberju

Tricama Lucije Kauzler Vindi u napetoj završnici pobijedila ekipu Krke

| 4.12.2016. u 13:26h | Objavljeno u Sport

Jučer je u dvorani u Graberju odigrana je utakmica 5. kola Extra lige LPI.si između ekipa Vindi iz Varaždina i Krke iz Novog Mesta (Slovenija). Utakmica je u napetoj završnici završila pobjedom varaždinske ekipe, rezultatom 50:48.

Varaždinke su borbeno krenule u utakmicu stoga ni ne čudi da je rezultatski prva četvrtina bila najbolja na utakmici, 16:10. Nastavak utakmice i dalje je u premoći Vindi sve do zadnje minute kada Vindi prima 2 trice i na poluvijeme se otišlo sa samo 4 koša prednosti, 26:22.

U nastavku utakmice sve više je vidljivo da nedostaje Nika Premuž (play), koja zbog bolesti nije mogl igrati. Iako su gošće imale najvišu igračicu na utakmici, Varaždinka Lara Brezovec imala je apsolutnu moć u reketu te osvajala lopte kako u obrani tako i u napadu.

U napetoj završnici utakmice posebno se istaknula perspektivna Lucija Kauzler (2001. godište) koja je bez straha pogodila 2 trice i tako je ekipa Vindi ovu utakmici uspjela završiti pobjedom, s rezultatom 50:48.

Najučinkovitije u redovima Vindi bile su Stanka Kudelnjak s 13 koševa, Korina Francišković i Lara Brezovec s 10, Lucija Kauzler s 8 i Mateja Barušić sa 7 koševa. Kod ekipe Krka 15 koševa zabila je Lavrić a 13 Burgar.

Vindi se nakon 5. kola nalazi na trećem mjestu iza još uvijek neporažene Ledite i Kranjske Gore – Jesenice od koje su u prvoj utakmici na domaćem terenu izgubila jedan koš.

Posljednja utakmica ove godine igra se 10. prosinca u Murskoj Soboti protiv ekipe Pomurja.