Tri prva mjesta za ritmičarku varaždinske Vindije Tamaru Artić u Pečuhu

| 10.11.2016. u 08:58h | Objavljeno u Sport

U Pečuhu je održano 11. izdanje Pecs Cupa, najjače do sada. Sudjelovalo je 270 natjecateljki iz 37 klubova i 14 zemalja sa čak 3 kontinenta te 28 grupnih vježbi. U konkurenciji su bile ritmičarke iz Uzbekistana, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Japana, Izraela, Ukrajie, Austrije, Finske, Njemačke, kao i natjecateljke iz Mađarskoj susjednih europskih zemalja.

Varaždinsku Vindiju predstavljale su mlađe natjecateljice predvođene Tamarom Artić koja je u konkurenciji djevojaka 2004. godišta u A programu i ovaj puta bila tri puta najbolja, u višeboju, s obaveznim rekvizitom obručem i čunjevima.

U kategoriji istog godišta u B programu nastupila je Leona Pretković koja je u višeboju osvojila 4. mjesto, 1. je bila s vijačom i 4. s obručem. U kategoriji 2006. godišta u A programu nastupila je Lara Domislović koja je u višeboju bila 7., u vježbi s obručem 6., a s loptom je zauzela 5. mjesto.

U istom godištu u B programu nastupila je Sara Crnčec, koja je u višeboju zauzela 6. mjesto, s obručem je bila na 3. mjestu te u vježbi bez rekvizita na 9. mjestu.

Najmlađa članica Vindije Paulaina Tomašković unatoč svojem prvom nastupu van Hrvatske nije imala previše treme. U kategoriji djevojčica 2009. godišta - B program nastupila je bez većih grešaka no natjecanje je završila na nezahvalnom 4. mjestu.

Ritmičarkama Vindije predstoji još nastup na 11. Christmas Cupu u Zagrebu 10.i 11. prosinca nakon čega će se još intenzivnije početi pripremati za slijedeću sezonu u kojoj će obzirom na novi olimpijski ciklus vrijediti i novi pravilnik.