Tri prva mjesta i dva druga za članove i članice DGK Varaždin na Prvenstvu Hrvatske u disc golfu

| 28.9.2022. u 09:13h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Protekli vikend je, u vrlo teškim uvjetima, održano 10. prvenstvo Hrvatske u disc golfu na Platak Disc Golf. Subota je prošla još relativno u redu uz hladan vjetar koji je otežavao igru, no u nedjelju uvjeti su bili teški.

Cijeli dan padala je jaka kiša, a zbog magle vidljivost je bila izrazito slaba - zadnjih nekoliko staza i nikakva. Finale je unaprijed otkazano u ženskoj, juniorskoj i kategoriji za igrače od preko 40. godina.  Igrači u muškoj kategoriji su počeli igrati finale, no nekoliko staza prije kraja ono je ipak zbog magle otkazano.

Najbolji su proglašeni prema rezultatu nakon 3. runde. To nikako nije išlo na ruku igraču DGK Varaždina Aleksandru Sudžukoviću koji se odličnom igrom u finalu uspio izjednačiti sa Vjeranom Tuhtanom na 3. mjestu. No, nažalost, zbog otkazivanja finala ne možemo znati bi li Sudžuković uspio do postolja.

Unatoč tome, članovi i članice DGK Varaždina imaju se čime pohvaliti. U muškoj konkurenciji uvjerljivo je pobijedio Nino Đurak, ispred Aleksandra Akija Vuckovića - također člana DGK Varaždina. Treće mjesto osvojio je Vjeran Tuhtan iz Disc golf klub Eagle - kluba koji je ujedno bio i organizator Prvenstva.

U ženskoj kategoriji Ana Gorički iz Zagreba je briljirala u sve tri runde i zasluženo odnijela prvo mjesto s čak 22 bacanja prednosti ispred drugoplasirane Jelene Geček iz našeg kluba. Jeleni je ovo zasad najbolji rezultat na domaćim natjecanjima. Treća je bila Tina Šimenc iz Disc golf klub Lagoda. Prošlogodišnja prvakinja Hrvatske Danica Pajtak iz DGK Varaždina podbacila je u igri u sve tri runde - te nažalost nije uspjela doći do postolja. 

U Master kategoriji - muški iznad 40. godina pobijedio je član DGK Varaždina Radule Raško Mikić, drugi je bio Tomislav Ćavar i Zagreba, a treći Anđelko Zrinski iz Disc golf kluba Stubaki iz Stubičkih Toplica. 

U ženskoj Master kategoriji jedina se natjecala Branka Habjanič, također članica DGK Varaždina.  

Kod Juniora pobjedu jeodnio Noa Ćavar iz Zagreba, ispred Luke Kruljca i Jana Mokričkog iz Flying Disc Club - Nova Gradiška.

Galerija slika