Tri naslova državnih prvaka za članove Varaždinskog streličarskog kluba

| 20.9.2022. u 09:45h | Objavljeno u Sport

Ove godine Prvenstvo Hrvatske u metnom streličarstvu održano je u po prvi put u Splitu u organizaciji streličarskog kluba „Dalmacija“ Split.

Više od 150 streličara iz svih hrvatskih klubova natjecalo se u tri dobne kategorije i nekoliko različitih stilova. Vrijeme je bilo toplo i sunčano, ali prilično vjetrovito, pa su streličari imali određenih problema, no završilo je odlično i u sportskom duhu.

Veliki uspjeh na ovom državnom prvenstvu postigli su članovi Varaždinskog streličarskog kluba. Iz Splita su se vratili s četiri medalje, od toga tri zlatne i tri naslova državnih prvaka, te jednim trećim mjestom, a oboren je i jedan državni rekord.

Prvi dan na teren su izašli streličari zakrivljenog luka. Od članova Varaždinskog streličarskog kluba nastupili su Alen Remar i David Lazar.

Alen Remar bio je treći u kvalifikacijama i treći nakon pojedinačnih dvoboja, a David Lazar po prvi je put nastupio u seniorskoj kategoriji, te je zauzeo četvrto mjesto nakon raspucavanja.

Drugi je dan bio rezerviran za nastup streličara u divizijama složenog i golog luka. Nastupili su Amanda Mlinarić, kao seniorka u složenom luku, te Nikola Portner Pavićević kao kadet složenog luka, a Alen Remar i David Lazar nastupili su i drugi dan, ali u diviziji seniora golog luka.

Amanda Mlinarić očekivano je odnijela naslov državne prvakinje, kao i mladi Nikola Portner Pavićević, koji je svoje pobjedničke uspjehe iz mlađih dobnih kategorija prenio i u kadete.

Pravi podvig ostvario je Alen Remar pobijedivši u kvalifikacijama golog luka i to s novim državnim rekordom, a zatim i u eliminacijama, te je bronci iz divizije zakrivljenog luka dodao zlato i naslov državnog prvaka u golom luku. David Lazar zauzeo je 9. mjesto u istoj disciplini. 

Ovim natjecanjem završena je sezona na otvorenom i streličari odlaze u dvorane, na kraće udaljenosti i male mete, osim Amande Mlinarić i Alena Remara, koje još očekuje nastup na svjetskom prvenstvu u poljskom streličarstvu, koje će se održati sredinom listopada u Yanktonu u SAD-u.