Trener Zlatko Dalić: Hoću da NK Varaždin bude kao nekad Varteks

| 20.2.2017. u 17:37h | Objavljeno u Sport

Nekadašnji igrač, a sada nogometni trener Zlatko Dalić (50), koji je rođen u Livnu, a već 25 godina živi na varaždinskoj adresi, nakon što je krajem siječnja ove godine prekinuo suradnju s Al Ainom odmara se u krugu obitelji i prijatelja u Varaždinu.

Iako nerado daje intervjue, pozitivno je odgovorio na našu zamolbu.

Posljednje tri godine bio je trener Al Aina, kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a nitko na trenerskoj klupi tog kluba, nije izdržao duže od dvije godine.

- Teško je za očekivati da će netko duže od mene biti trener u Al Ainu, jer pritisak navijača je strahovito veliki. Nakon finala azijske Lige prvaka, krajem studenog prošle godine, logično je bilo da će doći do pada u ekipi, koja se ispraznila i fizički i pishički, a to je imalo za posljedicu lošije rezultate. Nakon dva domaća poraza, a što nam se nikada nije dogodilo. odlučio sam, da mi je nakon šest godina pritiska i teškog rada, odmor zaista potreban. Mogao sam i dalje ostati trener u Al Ainu s obzirom da sam svojim radom i rezultatima izgradio ime, ali procijenio sam da mi je potreban odmak od nekoliko mjeseci, da bi nakon toga mogao ponovno krenuti s poslom. Odluka je bila teška, jer sam napustio najbolji azijski klub, ali želim se odmoriti i nekoliko mjeseci posvetiti se obitelji, koja je dugo bila bez mene - rekao je Dalić.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u