Trener Varteksa Želimir Orehovec o prošloj sezoni, igračkom kadru, pripremama i novoj sezoni

Varaždinske vijesti/nk-varteks | 8.7.2021. u 13:44h | Objavljeno u Sport

Trener Varteksa Želimir Orehovec se u razgovoru za službenu klupsku stranicu osvrnuo na proteklu sezonu. Varteks je zauzeo 8. mjesto u 3.HNL Sjever, odnosno drugo mjesto u Ligi za ostanak.

Jeste li zadovoljni, nadasve čudnom, sezonom u 3.HNL Sjever?

- S obzirom na sve objektivne i subjektivne okolnosti koje su nas pratile kroz sezonu i na igrački kadar, mislim da sezona nije bila neuspješna. Bilo je odgoda utakmica, samoizolacije ekipe, ozljeda te dužih izostanaka nama bitnih igrača poput Vukovića i Nježića te se to sve odrazilo na igru i rezultat.

Što biste posebno istaknuli da je za momčad Bumbara bilo bitno?

- Za našu ekipu bitno je da ne igramo utakmice pod bilo kakvim pritiskom za rezultat. Mlađi igrači tako mogu pružiti više i razvijati se na jedan normalniji način. To ne znači da nismo u svaku utakmicu ulazili sa željom da pobijedimo.Tražio sam od ekipe da odigramo najbolje što možemo i da na svakoj utakmici dajemo maksimum. Bitno da je iza takve filozofije igre stajala i uprava kluba.

Koji su bili najteži trenuci?

- Ako voliš nogomet i igraš ga iz zadovoljstva i uživaš u tome onda teških trenutaka i nema. Poraze i pobjede shvaćali smo kao nešto normalno u sportu. Nakon pobjeda smo se veselili, a nakon poraza smo 'stavljali glave skupa' i čekali novu utakmicu i pobjedu. Teškoća je bila jedino zbog situacije s koronavirusom i sva neizvjesnost vezana uz tu nenormalnu situaciju.

Kako ste zadovoljni mladim igračima koje ste povukli iz juniorskog staža?

- Na početku sezone uključio sam sve juniore (2002. i 2003. godište) koji imaju potencijala. Kroz treninge i utakmice neki su otpali. Ne toliko zbog kvalitete, već zbog obaveza u školi, čestih samoizolacija, nisu trening obaveze smatrali ozbiljno... Jednostavno, nisu grizli koliko bi na mladost i potencijal morali.

Sami talent nije dovoljan da se mladi igrač nametne za igranje u seniorskoj ekipi. Igrači koji su ozbiljnije shvatili igranje u Varteksu, a njih je većina, zadovoljili su i ti su igrači imali veću minutažu i doživjeli napredak. I u ovaj pripremni period uključit ćemo sve mlade igrače koji imaju potencijala i nadam se da će u ovu sezonu krenuti s većom željom i motivom ako žele uspjeti.

Kada počinju pripreme za novu sezone?

- Pripreme za novu sezonu počinju 17. srpnja i traju do 21. kolovoza kada počinje prvenstvo. U tom periodu odigrat ćemo šest pripremnih utakmica.

Kakav je igrački kadar za novu sezonu?

- Za novu sezonu još nemamo definirani igrački kadar. Prijelazni rok je u tijeku i svi igrači su slobodni. Imam informacije da neki žele otići, ali isto tako i mi razgovaramo s eventualnim pojačanjima. Bitno je da većina ključnih igrača ostane, a do početka priprema sigurno ćemo imati definirani roster igrača za novu sezonu.

Koliko je odmogao nedostatak navijača pri postavljanju boljeg rezultata u Kupu i prvenstvu?

- Svi koji prate Varteks znaju kakve navijače imamo, a igrači osjećaju koliko im ta podrška znači. Nažalost, ona je izostala i sigurno da bi nas u nekim trenucima završnica utakmica digli i da bi neke neodlučene utakmice uz njihovu pomoć i pobijedili te imali koji bod više. Nadam se da će sljedeća sezona biti normalna i jedva čekamo zaigrati pred našim navijačima jer igranje bez publike nema nikakve draži i smisla.