Trener Dabrova Siniša Radujković (u sredini) s pomoćnikom Vladimirom Malnerom (desno) i kondicijskim trenerom Miljenkom Vidovićem Foto: Krešimir Đurić

Trener Dabrova uoči današnjeg susreta s Rudanom: Novo prvenstvo moramo otvoriti pobjedom

| 22.9.2018. u 11:24h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 1. kola ovog vikenda počinje nova sezona u Premijer hrvatskoj rukometnoj ligi. Prvi dio prvenstva, od 18 kola, trajat će do 10. ožujka 2019., nakon čega će četiri prvoplasirane momčadi, zajedno s PPD Zagrebom i Nexeom, natjecanje nastaviti u Ligi za prvaka, a sastavi koji će nakon 18. kola biti na tablici od 5. do 10. mjesta razigravat će u Ligi za ostanak. Obje su lige na rasporedu od 16. ožujka do 2. lipnja.

Momčad GRK Varaždina 1930 u novo prvenstvo ulazi pomlađena u odnosu na lani, a danas će 1. će kolu u dvorani na Dravi od 18 sati, igrati protiv momčadi Rudana iz Labina. Nakon što su odigrali dvije dobre utakmice protiv Steaue iz Bukurešta u 1. kolu kvalifikacija EHF Kupa Dabrovi su prošlog petka u Graberju odigrali posljednji pripremni susret uoči novog prvenstva protiv Sesveta, koje je pobijedilo rezultatom 36:28.

- Želja nam je da se Novak i Pedić oporave i da ih možemo koristiti u tom susretu. Rudan je novi Premijer ligaš, koji se pojačao s lijevim vanjskim i srednjim igračem iz Splita. Nezgodna su ekipa i nisu za podcijeniti, a mi prvenstvo moramo otvoriti pobjedom pred domaćom publikom. Pobjeda u tom susretu puno bi nam značila za samopouzdanje cijele ekipe - naglasio je trener Dabrova Siniša Radujković.

Klupski je cilj i ove sezone izboriti nastup u Ligi za prvaka.

- Vidjet ćemo kako će nas poslužiti zdravlje, odnosno hoće li tijekom sezone biti ozljeda. S obzirom na to da u ekipi imamo četiri - pet iskusnija igrača dosta ćemo ovisiti o zdravstvenom stanju kadra. Nakon tri - četiri utakmice bit će puno jasnija slika gdje smo i kakvi smo u odnosu na konkurenciju i kakve su nam mogućnosti - zaključio je Radujković.