TREĆA NL SJEVER Varteks u derbiju dočekuje Polet, Podravina gostuje u Kotoribi Foto: Dražen Novosel

TREĆA NL SJEVER Varteks u derbiju dočekuje Polet, Podravina gostuje u Kotoribi

| 16.9.2023. u 08:57h | Objavljeno u Sport

U Trećoj NL Skupina Sjever danas su na rasporedu utakmice 5. kola. Podravina će biti gost Graničara u Kotoribi, dok će se derbi igrati na stadionu Sloboda u Varaždinu, gdje će Varteks ugostiti Polet iz Svetog Martina na Muri, vodeću ekipu tablice, sa stopostotnim učinkom.

- Idemo probati dobiti. Ako damo sve od sebe, ako ostavimo srce na terenu, rezultat bi trebao doći – istaknuo je za klupski portal igrač Varteksa Dejan Glavica, kojeg u napadu čeka težak posao. U četiri utakmice, Polet nije primio niti pogotka.

- Oni imaju dobru obranu, to su sve iskusni dečki, s kojima sam još ja igrao. No, ne mora to ništa značiti, i mi imamo dobar napad, što smo dokazali ove sezone. Zapravo imamo odličnu cijelu ekipu, i napad, i vezni red i obranu, i možemo se nositi s njima – ističe Glavica, koji je ove sezone postigao tri gola, i nekoliko asistencija.
Brezovec: Na terenu rivali, poslije tekme zajedničko druženje uz piće

A glavni kreator odličnih rezultata i igre Poleta jest Josip Brezovec, nekad sjajni nogometaš Varteksa/Varaždina, Dinama, Slavena, Rijeke, bivši reprezentativac, koji se skrasio u Poletu, gdje posljednje godine vodi struku gornjomeđimurskog kluba.

- Mi idemo iz tjedna u tjedan, utakmicu po utakmicu, i spremamo se za svaku posebno. Ja jako volim ovakve utakmice, želim da na Slobodu dođe što više gledatelja i da pobijedi nogomet. Što se Varteksa tiče, u ekipi i klubu su sve moji prijatelji, ali u svakoj utakmici želim da moja ekipa pobjedi. Dakle, sve pozitivno o Varteksu, rade odlične stvari, i neka samo tako nastave, ali na terenu ćemo u subotu biti ljuti protivnici. Nakon utakmice druženje i zajedničko piće – ističe Breza.

Što se tiče njegove ekipe, tvrdi da mu je najvažnije da ekipa diše kao jedan, da u klubu vlada pozitivna, obiteljska atmosfera, da nema tenzija.

Kada smo ga upitali za Bumbare, tvrdi da prva opasnost prijeti upravo od Dejana Glavice, kojeg iznimno cijeni.

- Ne razmišljamo previše o protivnicima, koncentrirani smo najviše na našu igru, a sigurno je Varteks opasan. U prvom redu Glavica, kojeg volim ko sina, brata, proveli smo zajedno godina u svlačionicama, Varteksa, Slaven Belupa i Poleta, jako je dobar dečko – ističe trener Poleta za portal NK Varteks.