TREĆA NL SJEVER Varteks domaćin Papuku, a Podravina Virovitici

| 6.5.2023. u 09:13h | Objavljeno u Sport

U Trećoj NL Sjever ovog su vikenda na rasporedu utakmice 23. kola, a oba županijska predstavnika danas će biti domaćini.

Trećeplasirani Varteks će na stadionu Sloboda ugostiti šestoplasirani sastav Papuk Osječko 1664, dok će se u Ludbregu igrati derbi začelja, gdje će devetoplasirana Podravina na svom stadionu dočekati posljednjeplasiranu Viroviticu.

Nadmetanje s Papukom je prvo od dva u nizu koje momčad Varteksa očekuje na domaćem terenu, a pobjedama u tim susretima Varteks bi mogao praktički osigurati treće mjesto tablice.

- Imamo dvije utakmice doma, za koje sam siguran da možemo pobijediti, što smo i potvrdili u nekim utakmicama ovog proljeća. U prvom redu protiv Radnika doma, gdje smo stvarno odigrali odlično i bilo nadomak pobjede. Upravo ta utakmica mora nam poslužiti kao ogledalo. Ako odigramo kao tada, neće biti problema – ističe Ivan Dolovski, ofanzivni veznjak Varteksa, za službeni portal kluba.

Ivan je imao nekih lakših problema s ozljedom tijekom tjedna, ali spreman je, i odjenut će svoju 'desetku' i u subotu protiv Orahovčana.

- Imali smo nekih dobrih utakmica, čak i jako dobrih, ima nas dosta novih igrača, a imali smo i nekih problema s ozljedama i kartonima pa nismo bili kompletni. No, mislim da možemo biti zadovoljni, iako može uvijek bolje – ističe Dolovski, koji je prošao omladinsku školu Varaždina, potom igrao i u juniorima Osijeka, da bi jednu sezonu odradio i u Poletu te potom u spominjanoj Rogaškoj.

- Odlično je u klubu, stvarno se svi drže dogovora, radi se odlično. Sve je na visokoj razini, iako je rang niži, svi se maksimalno trude. Dečki su me odlično prihvatili, većinu igrača sam i znao, od ranije, svi se mi poznamo negdje, a tu sam i doma – ističe Ivan Dolovski.

Dolovski je stigao iz Druge slovenske lige, iz Rogaške, gdje je proveo pola sezone, ali kako se ekipa bori za vrh, prigoda za mlade igrače baš i nije bilo dovoljno. U Varteksu mu je zasad dobro, a još ne razmišlja što i kako na ljeto.

- Moguće je da i ostanem, ali ajmo prvo odraditi sezonu do kraja, pa ćemo onda porazgovarati. Ovisno o planovima kluba i mogućnostima, moguće je da i ostanem, sredina je vrlo zdrava– ističe Dolovski, koji iako već iza sebe ima podosta iskustva, tek ima 20 godina.

S Papukom su Bumbari dosad u sezoni na 'skoru' 1-1. Orahovčani su slavili na domaćem terenu 2:0, a Varteks uzvratio s čak 4:0 na domaćem terenu.

- Kao što sam i rekao, stručni rad je na visokoj razini, i spremni smo. Čeka nas Papuk, vjerujem da ih možemo pobijediti, bilo bi lijepo završiti sezonu na trećem mjestu. Igra nam samo pobjede, i ako pristup bude pravi, vjerujem da nam tri boda neće pobjeći – zaključio je Ivan Dolovski, Varteksova 'desetka', za klupski portal.