TREĆA NL SJEVER Varteks domaćin Dinamu, Podravina gostuje kod lidera Foto: Krešimir Đurić

TREĆA NL SJEVER Varteks domaćin Dinamu, Podravina gostuje kod lidera

| 13.5.2023. u 09:00h | Objavljeno u Sport

U Trećoj NL Skupina Sjever danas su na rasporedu utakmice 24. kola, koje će početi u 17 sati. Trećeplasirani Varteks će opet biti domaćin, a na stadionu Sloboda gostovat će petoplasirani Dinamo iz Domašinca, dok je pretposljednja Podravina gostovati kod lidera prvenstva, Radnika iz Križevaca.

Varteks će u današnjem susretu biti oslabljen neigranjem vratar Banfića, koji je u prošlom kolu zadobio težu ozljedu glave, dok su Dolovski i Kos dobili treći žuti karton.

Svakako dobra vijest je da se Jura Banfić solidno oporavlja te bi trebao biti doma ovih dana, na oporavku, i ne bi trebao imati ozbiljnijih posljedica. Ipak, neće još na vrata, pa će prigodu od prve minute dobiti netko od talentiranih mladih vratara iz klupskog pogona.

Varteks Dinamu iz Domašica bježi pet bodova, a eventualnom pobjedom bi stigao nadomak potvrde trećeg mjesta tablice. Dinamo su svladali već na domaćem terenu, ali su na jesenskom gostovanju poraženi s čak 3:0.

- Ma dobro, nije to bio realan pokazatelj snaga na terenu, jer smo igrali dobro prvo poluvrijeme, mogli i voditi, a onda dobili nesretni gol iz prekida, pa još i crveni karton, tako da je to bila jedna od onih utakmica u kojoj je sve pošlo po zlu – ističe igrač Varteksa Dorian Jakupak za klupsku stranicu.

- Dinamo je odlična ekipa, tu je iskusni Krznar od kojeg prijeti najveća opasnost, a u prilog tome govore i njegovi golovi, ali imamo iskusne igrače u zadnjoj liniji, možemo ga zaustaviti.

Što se tiče današnjeg susreta, nema dilema kako će ući u utakmicu.

- Iako nam fali 3-4 igrača, ne bojimo se doma nikoga. Favoriti smo uvijek doma, i idemo na pobjedu, i u ovoj, a onda i u sljedećoj utakmici da potvrdimo treće mjesto – zaključuje Jakupak za službenu stranicu NK Varteks.