TREĆA NL SJEVER U 20.kolu Podravina danas domaćin, a Varteks gost Foto: arhiva Varaždinske vijesti

TREĆA NL SJEVER U 20.kolu Podravina danas domaćin, a Varteks gost

| 13.4.2024. u 08:00h | Objavljeno u Sport

U Trećoj NL Skupina Sjever danas su od 16 sati i 30 minuta na rasporedu utakmice 20. kola, pri čemu će Podravina biti domaćin, a Varteks gost.

Na svom stadionu Podravina će u Ludbregu dočekati Viroviticu. Podravina je šesta na tablici s 20 bodova, dok je Virovitica deseta, posljednjeplasirana s 9 osvojenih bodova.

Varteks odlazi u goste Graničaru iz Kotoribe. Varaždinska je momčad četvrta s 32 boda, a Graničar se nalazi na osmom mjestu sa 17 bodova.

Varteks u Kotoribu putuje u punoj 'ratnoj snazi'. Vratio se Jakupak, nema kartoniranih, stoga bi u Bumbari trebali zasjati u pravom svijetlu protiv ekipe koja ovog proljeća ima podosta problema.

U pet utakmica 'graničari' nisu osvojili niti boda, ali to nipošto nije razlog za opuštanje. Uostalom, jesensko gostovanje završilo je najbolnijim ishodom, minimalnim porazom. Dobru formu i veću kvalitetu Vareks je potvrdio i prije nekoliko tjedana, kada su s čak 5:2 svladali Kotoripčane, a pobjeda je mogla biti i izraženija. No i to nije razlog za opuštanje.

- Svaka utakmica je drugačija, svaka je za nas finale, do kraja sezone. Još ovu igramo u gostima, gdje smo znali i kiksati ove sezone – ističe Dorian Mikićić, pouzdani veznjak, za službeni klupski portal.

A kiksali su Vartkesovci i u Virovitici, kod kluba u kojem je Dorian ponikao. Upravo on je i skrivio kazneni udarac, iz kojeg su Virovitičani stigli do pobjedonosnog gola.

- Ma da, baš šteta što smo tamo kiksali. Ostaje velika žal za tim bodovima. Ja sam nažalost skrivio taj penal, šteta, baš ništa nije nas ništa išlo u toj utakmici. Oni su se doduše poboljšali, ali trebali smo to dobiti, jer smo bolja ekipa – ističe Mikičić.

Varteks se iskupio protiv Koprivnice, po tko zna koji puta u sezoni nakon posrtaja, uzvratio odličnom utakmicom i uvjerljivom pobjedom nad Koprivnice, gdje rezultat od 2:0 ne odražava pravo stanje na travnjaku.

Odličnim se u toj utakmici, ali i u nekoliko posljednjih prezentirao Brazilac Renan, ofanzivni veznjak.

- Je, stvarno je zasad dobar, čini se da bi mogao biti pojačanje. Malo teže komuniciramo, jer baš i nije dobar s engleskim, ali dok se to ne vidi na travnjaku, bit će sve odlično – ističe Mikičić za prvog Brazilca u redovima Bumbara.

Što se pak tiče našeg sugovornika, on je zapravo jedno od najugodnijih iznenađenja, jer na početku sezone i nije bio u prvih 11, ali polako se sve viša nameće, i vezni red Bumbara je bez njega nezamisliv.

- Pa eto, sada sam standardni, i drago mi je radi toga. Ali to je tako, u nogometu, stvari se brzo mijenjaju, ako nisi stalno dobar. Zadovoljan sam formom, ali i suigrači su odlični, i dobra smo ekipa – ističe Mikičić, koji inače od ljeta radi kao informatičar, ali uspijeva povezati posao i treninge.

Što se pak tiče subote, oprezu unatoč, nada se da će se iz Kotoribe vratiti s tri boda.

- Kao što sam rekao, svaka je utakmica za nas sada finale, imamo visoke ambicije, pokušati dosegnuti rang više, i dat ćemo sve od sebe da u tome uspijemo. Bolja smo ekipa, ali moramo to potvrditi na travnjaku – tvrdi Mikičić, a prenosi portal NK Varteks.