TREĆA NL SJEVER Sutra posljednje jesensko kolo, Podravina je domaćin, a Varteks gost Foto: Dražen Novosel

TREĆA NL SJEVER Sutra posljednje jesensko kolo, Podravina je domaćin, a Varteks gost

| 17.11.2023. u 11:58h | Objavljeno u Sport

U Trećoj NL Skupina Sjever sutra će se igrati utakmice 14., posljednjeg jesenskog kola. Momčad Podravine će sutra na svom stadionu ugostiti sastav Graničara iz Kotoribe.

Podravina je na 7. mjestu tablice sa 16 bodova, dok je Graničar osmoplasirana, s dva boda manje.

Varteks će sutra gostovati u Svetom Martinu na Muri, gdje će igrati protiv Poleta. Domaćin je vodeća momčad prvenstva s 33 osvojena boda, dok je Varteks na četvrtom mjestu s 22 boda.

posljednjoj utakmici jeseni, Bumbari idu na najteži ispit, gostovanje u Svetom Martinu na Muri. Najteži, s obzirom na to da je Polet i ove polusezone potvrdio ulogu favorita u ligi, pokazavši zavidnu zrelost, posloženost u svim linijama, i odličnu uigranost tijekom jesenske polusezone.

Prva utakmica ovih momčadi, odigrana na varaždinskom stadionu Sloboda, završila je remijem, gdje je Poletu pripalo prvo poluvrijeme, a Varteksu drugo.

Gol je pao u 2. minuti, dok se još White Stonesi nisu niti smjestili na tribinama Slobode.

- Već nam se to više puta dešavalo, da smo primali naivno golove, pa se onda teško vraćali, što je jako teško. Moramo igrati čvrsto i koncentrirano od prve minute, znamo što nam je činiti – ističe jedan od glavnih kreatora igre Varteksa, Ivan Dolovski.

Godinu dana je Dolovski nosio i dres svetomartinskog Poleta, stoga jako dobro poznaje i sutrašnjeg protivnika.

- Bilo mi je odlično, klub je također odlično posložen, priličan broj ljudi živi za taj klub, kao i za Varteks. Imaju sve predispozicije i za ligu više – ističe Dolovski.

Dres Poleta nosio je i Glavica, a i neki igrači Poleta su nekad bili u Varteksu. Obje ekipe se vrlo dobro poznaju.

- Mislim da tu nema nikakvih prevelikih tajni, i teško da može biti iznenađenja, presudit će tko će imati bolji dan. Ima igrača koji su igrali za oba kluba, a i poznamo se i iz prvenstvenih utakmica – ističe veznjak Bumbara.

Što se tiče sutrašnje utakmice, Varteks će na noge lideru bez kapetana Frana Kukeca i napadača Matije Kanceljaka.

- Koga nema bez njega se može, uopće ne smijemo razmišljati o izostancima. Skoro svaku utakmicu je netko nedostajao, a pokazali smo da imamo i zavidnu klupu ove sezone, da imamo širinu, jer svi koji uđu daju svoj maksimum – ističe Ivan Dolovski.

Prognoza rezultata je uvijek nezahvalna, a sigurno je da će biti napeta utakmica, kao i svaka ovih dvaju protivnika.

- S Poletom je uvijek napeto, i njima je to sigurno važna utakmica. Bilo bi lijepo završiti polusezonu s pozitivnim rezultatom. S pobjedom bi se i približili na tablici. Sad smo opet kiksali protiv Dinama, da se malo iskupimo. Ali igramo dobro, to je najvažnije, i trudimo se kontinuirano ispravljati greške i biti sve bolji. Nadam se da ćemo takvi biti i u Svetom Martinu – zaključuje Ivan Dolovski.

Sve sutrašnje utakmice počet će u 13:30 sati.