TREĆA HNL SJEVER Danas prvo proljetno kolo, Varteks domaćin, Podravina u gostima Foto: NK Varteks

TREĆA HNL SJEVER Danas prvo proljetno kolo, Varteks domaćin, Podravina u gostima

| 11.3.2023. u 10:28h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 15. kola danas se nastavlja Treća nogometna liga Skupina Sjever. Momčad Varteksa proljetni dio prvenstva dočekuje na trećem mjestu tablice s 26 osvojenih bodova,7 manje od vodećih Poleta i Radnika.

Varteks je s pripremama počeo 25. siječnja, odrađen je 31 trening i odigrano šest pripremnih susreta, zabilježivši tri pobjede, dva poraza i jedan neriješeni ishod. Svlačionicu su napustili Šoštarić, Kovačec, Valentić, Mihoković, Novko i Cvilko, a došli su Glavica, Dolovski i golman Banfić.

- Moram pohvaliti sve igrače za rad u ovih šest i pol tjedana priprema, kao i svoj stožer, u kojem su moj pomoćnik Marko Trojak i Jurica Valentić, koji je ostao trener golmana. Oni koji su došli jako su dobro prihvatili moje nogometne filozofije i brzo su se uklopili u ekipu. Imat ćemo problem s rosterom, odnosno nemamo široki kadar, priključili smo juniore i jednog kadeta Starčevića. Mislim da se možemo pohrvati za treće mjesto, dok su Polet i Radnik trenutačno ispred nas, ne s igračkim kadrom već infrastrukturom i ostalim popratnim stvarima, bitnim za rezultat - rekao je trener Varteksa Nikola Goričanec.

Varteks će danas u 15 sati na stadionu Sloboda sastav Podravca iz Virja.

- Neugodna ekipa koja se bori za ostanak u ligi i svaka momčad je opasnost ako nisi na sto posto. Idemo na tri boda, koja su nam bitna ako želimo zadržati kontinuitet - rekao je Goričanec.
Izboriti finale Kupa

Ludbreška Podravina trenutačno se nalazi na 9., pretposljednjem mjestu tablice s 9 osvojenih bodova, a u prvom proljetnom kolu gostovat će kod šestoplasirane Virovitice, koja ima 16 osvojenih bodova.

Podravina je pod vodstvom trenera Matije Kristića pripreme za nastavak prvenstva počela 23. siječnja, a odigrali su šest prijateljskih susreta, ostvarivši pet pobjeda i jedan poraz.

U odnosu na jesenski dio prvenstva momčad su napustili Golubar, Herceg, Petrinec, Ilijevski i Rodrigo, a stigli su Elvis Sabol i Matej Vidović. Obojica su ofenzivni vezni igrači.

- Imamo na raspolaganju 22 igrača, zadovoljan sam odrađenim pripremama, koliko su igrači bili angažirani u dolascima na treninge. Naravno svjestan sam da se ne mogu uspoređivati pripremne utakmice i susreti koji nas čekaju u prvenstvu, međutim, zadovoljan sam s većinom stvari koje smo prezentirali u prijateljskim susretima, iako smo mogli malo poboljšati statistiku što se tiče primljenih golova. U prvom kolu bit će teško jer je u Virovitici uvijek teško igrati, domaćin je fizički moćna ekipa, ali nadamo se najboljem - rekao je trener Podravine Matija Kristić.

Dotaknuo se i ambicija u proljetnom dijelu sezone.

- Imamo dosta mladu ekipu pa su prisutne dječje bolesti u nekim trenucima i segmentima igre, ali na nama je da treniramo i pokušamo se maknuti s pretposljednjeg mjesta u prvenstvu,a u županijskom Kupu želja nam je doći do finala i pokušati osvojiti Kup - rekao je Kristić.