Zoran Vukelić danas će debitirati na klupi Varteksa Foto: Dino Možek

TREĆA HNL SJEVER Danas počinje proljetni dio prvenstva, Varteks i Podravina gostuju

| 26.2.2022. u 08:21h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 15. kola danas se nastavlja natjecanje u Trećoj HNL Sjever. Oba županijska predstavnika trenutačno zauzimaju pozicije koje vode u Ligu za ostanak, no nema sumnje da su ambicije i Varteksa i Podravine pokušati izboriti doigravanje za prvaka.

Podravina je na 7. mjestu sa 16 bodova, a Varteks je na 8. mjestu s bodom manje. Varteks će u nastavku sezone s klupe voditi Zoran Vukelić, koji je na tom mjestu zamijenio Želimira Orehovca koji je na kraju jesenske polusezone podnio ostavku.

Ovaj 49-godišnji nogometni stručnjak iza sebe ima dugogodišnje iskustvo vođenja momčadi iz zagrebačkog nogometnog kruga (Špansko, Trešnjevka, Samobor), trenirao je Gaj iz Mača,a radio i u Sloveniji.

Podravina u proljetni dio kreće pod vodstvom dosadašnjeg trenera Nevenka Blagaja, pojačana za iskusnog napadača Maria Sačera. U prvom proljetnom kolu oba županijska predstavnika će gostovati, Varteks odlazi kod Koprivnice, a Podravina će igrati u Virovitici. Utakmice će početi u 15 sati.

Utakmice će se do kraja sezone igrati subotama, a prvenstvo bi trebalo završiti 21. svibnja, utakmicama 5. kola play offa i play outa.

Nakon 22. kola liga će se podijeliti na dva dijela i to tako da će prvih šest momčadi sudjelovati u play offu i u pet utakmica boriti se za prvaka, dok će se preostalih šest ekipa boriti za ostanak.