TRAŽE RJEŠENJE Ravnatelji do ponedjeljka Stožeru moraju poslati koji klubovi treniraju u dvoranama Foto: Ilustracija

TRAŽE RJEŠENJE Ravnatelji do ponedjeljka Stožeru moraju poslati koji klubovi treniraju u dvoranama

IHR/Varaždinske vijesti | 2.10.2020. u 09:33h | Objavljeno u Sport

- Stožer civilne zaštite Grada Varaždina nije promijenio svoju odluku u vezi korištenja sportsko školskih dvorana, već ju je uskladio s Odlukom Županijskog stožera civilne zaštite Varaždinske županije i utvrđenim uputama od HZJZ i nadležnih ministarstva. Dakle, nije odlučio Stožer Grada Varaždina već HZJZ i nadležna ministarstva da se "u školskim sportskim dvoranama nikako ne može organizirati trening na kojem bi zajedno trenirali učenici iz različitih razrednih odjela ili učenici zajedno s drugim osobama, dok su treninzi za seniore mogući." Iz tog razloga, pozivaju se ravnatelji da iskomuniciraju s udrugama i roditeljima djece koji koriste dvorane za trening da nije donesena nova odluka od strane Stožera Grada Varaždina, niti je Stožer zabranio da se dvorane koriste, već su se promijenile preporuke - navodi se u dopisu Stožera civilne zaštite Grada Varaždina upućenom ravnateljima varaždinskih osnovnih škola.

Naime, zbog navedenih preporuka, ravnatelji osnovnih škola do daljnjega drže dvorane zaključane, pa su mnogi sportski klubovi, među kojima je KK Sjever i KK Vindija na nogama jer su morali zaustaviti treninge zbog čega su ogorčeni mnogi roditelji. 

Podsjećamo, varaždinski Stožer je na inicijativu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina još 3. rujna donio Odluku u vezi korištenja školsko-sportskih dvorana u osnovnim školama na području Grada Varaždina kojima je dana uputa ravnateljima da se školske dvorane mogu koristiti uz osiguranje epidemioloških mjera. Na stranicama HZJZ-a 22. rujna ove godien objavljen je dokument Uvjeti korištenja školsko-sportskih dvorana od strane vanjskih korisnika, a sukladno tome Stožer civilne zaštite Varaždinske županije donio je 23. rujna Odluku o mogućnosti korištenja školskih sportskih dvorana za vanjske korisnike na području Varaždinske županije.

- Sukladno tome, temeljem novih uputa HZJZ radi usklađenja s Odlukom županijskog stožera, varaždinski Stožer civilne donio je 25. rujna odluku o korištenju školsko športskih dvorana u kojoj se utvrđuje da se dvorane koriste uz uvjete koje je utvrdio HZJZ i resorna ministarstva. Namjera je da se utvrdi model prema kojem bi se udrugama i sportskim klubovima, koji treniraju školsku ili predškolsku djecu osigurao prostor za treninge. Pozivamo ravnatelje da do ponedjeljka nam dostave popis udruga koje treniraju u njihovim dvoranama uz podatke u kojem vremenu i s kojim brojem djece. Nakon što Stožer utvrdi model s kojim će pokušati zadovoljiti sve potrebe, obavijestit ćemo vas o daljnjem načinu postupanja i korištenja dvorana - navodi se u dopisu ravnateljima varaždinskih osnovnih škola, koje potpisuje šef varaždinskog Stožera civilne zaštite i zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar.