Tradicija se nastavlja - prijavite se na Novogodišnju utrku u Varaždinu! Foto: ZSUGV

Tradicija se nastavlja - prijavite se na Novogodišnju utrku u Varaždinu!

Varaždinske vijesti | 11.12.2021. u 13:38h | Objavljeno u Sport

Varaždinska sportska tradicija se nastavlja. U ponoć, na prijelaz iz jedne godine u drugu, u Varaždinu će startati 43. Novogodišnja utrka.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, suorganizaciji Atletskog kluba „Sloboda“ i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, točno u ponoć iz centra Varaždina utrčat će se u 2022. godinu. Start i cilj 4,6 kilometara duge utrke gradskim ulicama i trgovima je ispred Gradske knjižnice.

Prijave su isključivo online do utorka, 28. prosinca 2021., na https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/4543/prijava_na_utrku

Startnina je 50 kuna (7 eura). Detaljnije informacije o utrci i načinu uplate možete pronaći na https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/4543

Podjela startnih brojeva bit će 29. i 30. prosinca u sportskoj dvorani u Graberju te na dan utrke od 21 do 23 sata u neposrednoj blizini starta.

U skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama, prilikom podizanja startnog broja, natjecatelji trebaju pokazati EU digitalnu COVID potvrdu, važeći negativni brzi antigenski test, važeći negativni PCR test ili potvrdu o preboljenju. Organizator ne osigurava testiranje prije utrke.

Sudionici utrke u startnom će paketi dobiti startni broj, čip, spomen majicu, reflektirajuću traku oko struka za trčanje po mraku te unikatnu finišersku medalju.

Nagrade za ukupni poredak u utrci su 700 kuna za prvo mjesto, 500 kuna za drugo i 300 kuna za treće te nagrade za najbolje hrvatske trkače, 600 kuna za prvo mjesto, 400 kuna za drugo i 200 kuna za treće mjesto. Nagrade po kategorijama su medalje.

Podsjećamo, prije godinu dana Novogodišnja utrka nije mogla biti održana zbog tadašnje epidemiološke situacije. U Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina stoga su sretni što nakon jednogodišnje stanke mogu ponovo biti tradicionalno dobri domaćini trkačicama i trkačima koji u Varaždinu na jedinstven način započinju novu, sportsku godinu.

- Naravno, uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera. Novogodišnja je utrka u posljednjih nekoliko godina rasla po broju natjecatelja o čemu svjedoči i rekordnih 550 sudionika u posljednjem održanom izdanju 1. siječnja 2020. godine - poručili su iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.