Članovi AIK-a iz Varaždinskih Toplica na jakom međunarodnom turniru u Samoboru

Topličkom AIK-u šest zlata na međunarodnom turniru u Samoboru

| 24.2.2019. u 10:18h | Objavljeno u Sport

Samobor je bio domaćin međunarodnog natjecanja u kyokushin full contact karateu za borce iz Slovačke, Mađarske i Hrvatske. U jakoj konkurenciji članovi topličkog AIK-a osvojili su čak 6 zlata i prikazali mnoštvo atraktivnih borbi i tehnika.

U lakoj kategoriji mlađih učenica Josipa Horvat pobijedila je natjecateljicu iz Mladosti Samobor 7:0 i prošla u polufinale u kojemu je s 5:0 bila bolja i od natjecateljice iz Budo Ryu-a Zaprešić. U finalu se sastala s Paolom Budek iz Dugoga Sela koju također pobjeđuje i to knock outom i dolazi do prvoga zlata za AIK.

U teškoj kategoriji istoga godišta Petra Sakač dominantno je pobijedila u svoje dvije borbe 4:0 i 8:0 i osvojila drugo zlato. Također uvjerljivim pobjedama do prvoga mjesta je došla i Lana Šebrek Blažotić u lakoj kategoriji učenica. Pobijedila je prekidom protiv Antonije Bencalić iz Samobora i protiv klupske kolegice Sabine Broz koja je osvajila srebro.

U lakoj kategoriji kadeta Marin Šebrek pobijedio je 1:0 Martina Kuštera iz Dugoga Sela, te 2:0 Marka Kurcsika iz Seishina iz Slovačke i osvojio četvrto zlato za AIK. U istom godištu u srednjoj kategoriji Marko Dvorski pobijedio je knock outom protivnike iz istih klubova kao i Šebrek, te je osvojio zlato ispred Lea Severa i Attile Pulaya.

Za posljednje, šesto zlato, pobrinuo se Karlo Nofta u teškoj kategoriji kadeta. Prvo je svladao Tamasa Gottvalca iz Damashija (Mađarska), a zatim iz istoga kluba Daniela Gottvalca. U odlučujućoj borbi bolji je i od Janosa Nagya iz Seishina (Slovačka),čime je osvojio zlato.

Vrijedi istaknuti i 2. mjesto Roke Kalničanca koji je nakon tri pobjede protiv Mađara i hrvatskih boraca izgubio u finalu odlukom sudaca i nakon dva produžetka od Andora G. Nitta iz Mađarske. Srebra su još osvojile Sabina Broz i Jana Kukec, a brončani su bili Teo Gluhak, Elena Hrženjak, Leo Broz i Tina Šebrek.

Ekipu boraca vodili su treneri Saša Josip Milec i Monika Balažinec, a Sanjana Milošević sudjelovala je kao sudac.