Topličanci prvaci županijske karate lige, posljednje kolo održano u Lepoglavi

Varaždinske vijesti | 4.4.2022. u 15:46h | Objavljeno u Sport

U Lepoglavi je ovaj vikend završeno posljednje kolo županijske karate lige u kojoj se natjecalo 52 natjecatelja i 42 natjecateljice iz 8 klubova.

Nakon niza turnira u katama i borbama proglašeni su i ukupni pobjednici, a nagrade je dodijelio predsjednik županijskog saveza Saša Josip Milec.

Najbolji klub ukupno je Karate klub AIK iz Varaždinskih Toplica koji je titulu i pehar lige osvojio ispred KK Ivanec i KK Konjščina koji se kao gosti natječu u ligi.

Najbolji klub u katama je također KK AIK ispred KK Konjščina i KK Okinawa iz Malog Bukovca, a najbolji klub u borbama je KK Ivanec ispred pratitelja iz KK Konjščine i KK Lepoglave.

Pehare su dobili i najbolji natjecatelji pojedinačno u katama i borbama, te ukupno najbolji. Tako je ukupno najbolja natjecateljica Karla Mezga, KK Okinawa iz Malog Bukovca ispred Anje Malinović i Lane Šebrek Blažotić iz Topličkog AIK-a.

U muškoj konkurenciji ukupno najbolji je Ivan Čivrag Gašpar iz KK Konjščina koji je iza sebe ostavio Ivana Blaška iz KK Klenovnik i Roka Kalničaneca iz topličkog AIK-a.

Najbolja kata natjecateljica je također Karla Mezga iz KK Okinawa ispred Anje Malinović iz KK AIK i Marte Husnjak iz KK Lepoglave. U muškoj konkurenciji naslov prvaka odnio je Ivan Blaško iz KK Klenovnik, drugi je bio Roko Kalničanec iz KK AIK, a treći Marko Svrtan iz KK Konjščina.

Napeto je bilo i u borbama te je ligu kod djevojaka uvjerljivo osvojila Ela Colarić iz KK Ivanec ispred klupskih kolegica Antonele Apati i Petre Brlačić.

Još napetije je bilo u muškoj konkurenciji gdje su prvo mjesto istim brojem bodova podijelili Leon Butko iz KK Lepoglava i Luka Petak iz KK Ivanec ispred pratitelja Noe Šešeta također iz KK Ivanec.

Bilo je mnogo napetih dvoboja u kojima su topličanci ukupno zaslužili najveći pehar, onaj za prvaka i time postavili novi izazov za narednu sezonu kada će pokušati obraniti titulu.