Domagoj Drožđek (s loptom ) oporavio se od ozljede i bit će u kombinacijama za večerašnji susret Foto: Krešimir Đurić

Toplak: Večeras nam protiv Lokomotive treba podrška s tribina

| 21.2.2020. u 10:34h | Objavljeno u Sport

U 18 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu, u sklopu 23. kola HT Prve lige gost će biti petoplasirana Lokomotiva, momčad koja ima vjerojatno najbržu tranziciju u Prvoj ligi.

- Odradili su izuzetan skauting s albanskim igračima i čudo je kako su pogodili sa skoro svima koje su doveli. Mersinaj je fantastičan stoper,pravovremeni,  skoro nevidljiv, a uvijek kažem svojim stoperima morate biti nevidljivi jer kada ste takvi onda znači da ste bez greške. Izuzetni igrači su i Uzuni, Kastrati i Tuci i sve su to po vokaciji agresivni igrači, jako su dobro posloženi. Imaju u svojim redovima i Budimira, Sammira i Kolingera, koji im daju određeno iskustvo, dobro su vođena ekipa, klub koji radio dobar posao - rekao je trener Varaždina Samir Toplak.

Iako tada nije sjedio na klupi varaždinskog prvoligaša, Toplak je gledao uživo oba dosadašnja nadmetanja Varaždina s Lokomotivom.

- Bio sam i na susretu u Kranjčevićevoj ulici, gdje je Varaždin bio jako dobar, a imao je izuzetnu šansu kod vodstva domaćina od 2:1 i nepriznati a regularan gol Benka. Dobro je Varaždina izgledao u oba dosadašnja nadmetanja s Lokomotivom - rekao je Toplak.

Nakon pobjede u prošlom kolu u Zaprešiću za očekivati je da će večeras biti dobra posjeta gledatelja na Gradskom stadionu u Varaždinu. gdje će za gledatelje biti otvorena samo zapadna tribina.

- Uvjeren sam da će biti puno navijača, prema onome kako ljudi dišu i javljaju mi se kada šećem gradom. Uvjeren sam da će biti dosta gledatelja i dosta pozitive, a treba nam ta pomoć s tribine i to je još jedan plus u odnosu na naše konkurente za ostanak u ligi i uvjeren sam da nam naši gledatelji koji nas vjerno prate mogu biti poticaj. Otežavajuća okolnost je teren koji je zaista u jako lošem stanju i to ne samo za utakmicu jer na susretu kakav će teren biti nama takav će biti i za Lokomotivu već trebamo i trenirati a u tom dijelu smo dosta ograničeni. Međutim, ne tražim u tome alibi jer u protivnom sigurno se ne bi prihvatio ovog posla- zaključio je Toplak.

Za početnih 11 u konkurenciji je 14 igrača, a početni sastav pretrpjet će manje promjene u odnosu na sastav koji je počeo utakmicu u Zaprešiću. Varaždinu se priključio i Matej Rodin koji bi prema viđenom na treninzima trebao biti pojačanje za Toplakovu momčad, ali još nema pravo nastupa na večerašnjem nadmetanju.