Samira Toplaka u nedjelju protiv Osijeka očekuje 250. utakmica kao trenera u HNL-u Foto: Dražen Novosel

Toplak: Uz podršku naših navijača možemo protiv Osijeka do pozitivnog rezultata

| 18.9.2020. u 10:58h | Objavljeno u Sport

- Osijek k nama dolazi s novim trenerom sigurno s puno većim  elanom i energijom. Nakon ispadanja iz Europe sigurno će satisfakciju tražiti kod nas. Ekipa smo koja ima glavu i rep, imamo određenu kvalitetu i ako ćemo odraditi maksimalno kako bi trebali sigurno da imamo šansi i protiv Osijeka. Opet moramo biti kompaktni,iako imamo puno problema u kadru s ozljedama - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Samir Toplak uoči nedjeljnog prvenstvenog nadmetanja s Osijekom u sklopu 5. kola HT Prve lige.

- Obrana nam je sasvim poremećena, od četiri igrača imam četiri na raspolaganju,tako da imam dosta problema u obrambenom dijelu, ali morat ćemo se u tom dijelu prilagoditi i biti kompaktni te naravno uz podršku naših navijača, koje očekujem u nedjelju možemo do pozitivnog rezultata - rekao je Toplak.

Osijek je sinoć odigrao europski susret protiv Basela, dok je Varaždin imao više vremena za pripremu za nedjeljnu utakmicu, a to bi mogla biti prednost za sastav Samira Toplaka.

- Tražit ću od svojih igrača da moraju imati bolju energiju, želju i volju jer ne može se dogoditi da Osijeka želja i volja bude veća. To je zabranjeno u mojoj ekipi i mi moramo njih natjerati da budu umorni jer ako ćemo biti labavi taj njihov umor neće uopće dolaziti do izražaja, Moramo ih natjerati da budu umorni .- naglasio je trener Varaždina.

Samiru Toplaku će u nedjelju, kao treneru, biti 250. utakmica u HNL-u, a bilo bi lijepo kada bi taj jubilej bio obilježen pobjedom njegove momčadi.

- Strašna brojka, treba nabrojati do 250. utakmice. Ulazim među prva četiri trenera svih vremena u HNL-u, ali ne mislim tu stati, već idem dalje. Bilo bi lijepo taj jubilej proslaviti pobjedom. Bitno mi je da ekipa dobro funkcionira i da imamo puno više bodova nego prošle sezone u to vrijeme - zaključio je Toplak.