Trener momčadi Varaždina Samir Toplak ističe da zna kako pripremiti ekipu za sutrašnje nadmetanje sa Šibenikom Foto: Krešimir Đurić

Toplak uoči Šibenika: Nije lako, ali bili smo i u težim situacijama i znam kako pripremiti momčad

| 6.11.2020. u 12:45h | Objavljeno u Sport

U sklopu 11. kola HT Prve hrvatske nogometne lige momčad Varaždina će sutra u 15 sati na svom stadionu ugostiti sastav Šibenika. Varaždin je trenutačno na desetom, posljednjem mjestu tablice sa 7 bodova, dok je Šibenik sedmoplasirani s 10 bodova.

- Šibenik iza sebe ima dva pozitivna rezultata što im je sigurno podiglo samopouzdanje i doći će samouvjereno u Varaždin, dok smo si mi napravili situaciju u kojoj smo sada pod pritiskom i sutrašnju utakmicu moramo dobiti kako znamo i umijemo. Da je lako nije, ali bili smo i u težim situacijama i sigurno je da znam kako treba pripremiti momčad za tu utakmicu. Trebamo biti strpljivi, nametnuti se u određenim dijelovima utakmice i Šibeniku pokazati da mu neće biti lako. Naravno, ni nama neće biti lako,još uvijek nismo na onom nivou kakvom bi ja htio, da imamo osam - devet standardnih igrača, da imam kostur ekipe, oko kojeg gradim igru. Još uvijek smo u solidnom izdanju nemamo u formi još dosta igrača da bih mogao reći da je to to, ali treba vremena za sve pa tako i za to. Možda nam je sutrašnja utakmica prekretnica gdje možemo puno toga zalaufati nakon čega nam slijede utakmice koje su nam jako bitne i gdje možemo osvajati bodove. rekao bih sada smo mi na štihu - rekao je trener momčadi Varaždina Samir Toplak najavljujući sutrašnje nadmetanje.

Varaždin nije igrao susret 10. prvenstvenog kola u Velikoj Gorici jer je ta utakmica odgođena zbog samoizolacije igrača Gorice, tako da je Toplakova momčad neplanirano dobila dva tjedna odmora od službenih utakmica, a to je vrijeme iskorišteno za mini ciklus priprema.

- Baš nam je dobro došla ova stanka, napunili smo baterije, doveli smo neke igrače u bolje stanje nego što su bili, tako da nam je jako dobro došla ova pauza. Nadam se da su sada igrači željni utakmica i da pokažu na čemu smo radili i da pokažu volju i želju da se nametnu - istaknuo je Toplak.

Zbog crvenog kartona iz utakmice 9. kola sa Slaven Belupom u momčadi Varaždina na sutrašnjem susretu neće biti Senića, a zbog problema sa sinusima izostat će Posavec, dok su ostali igrači na raspolaganju Toplaku.

- Imali smo manjh problema tijekom tjedna, ali ništa ekstremno, svi su zdravi. Jedino moram pronaći pravu formulu i pravih 11 koji će početi sutrašnju utakmicu - zaključio je Toplak.