Samir Toplak očekuje sutra bolju igru Varaždinu nego na susretu u Zaprešiću Foto: Dražen Novosel

Toplak uoči Lokomotive: Uvjeren sam da imamo bolji kadar i od Intera i od Istre 1961

| 20.2.2020. u 11:12h | Objavljeno u Sport

Trener Varaždina Samir Toplak za sutrašnje nadmetanje s Lokomotivom u sklopu 23. kola HT Prve lige imat će na raspolaganju sve igrače, a početni će sastav pretrpjeti male promjene u odnosu na momčad koja je poćela susret u Zaprešiću, gdje je Varaždin došao do treće pobjede ovog prvenstva. Čini se da će umjestio Špičića u sastavu od prve minute biti Mamić, dok bi Petković trebao dobiti prednost u odnosu na Glavicu. Ostatak momčad bit će istovjetan početku utakmice s Interom.

- Lijepo nam je došla pobjeda u Zaprešiću za dobro ozračje u pripremi utakmice tijekom tjedna. Još bolje sam upoznao igrače i ekipu, idemo korak po korak i sutra očekujem još bolji Varaždin, s obzirom na to da je u Zaprešiću bilo dosta grešaka koje smo analizirali i igrači su vidjeli kako bi ja htio da oni izgledaju u pojedinim trenucima. Mislim da je igračima sve jasnija moja filozofija nogometne igre i da bi to sutra to mogli prezentirati. Dolazi nam jako neugodna momčad, koju izuzetno cijenim, puna talenta, brzine, a na određenim pozicijama i iskustva, dobro posložena, pojačana i u dobroj formi, ,međutim, čvrsto smo na zemlji, znamo kako Lokomotivi parirati. Ne smijemo im dati prostor, slobodu u igri jer tada se razmađu i mogu biti opasni,. Moramo biti izuzetno kompaktni, momčadski stajati jako usko i onda, kod oduzete lopte, možemo razviti kreaciju i igru koju pojedinici imaju - rekao je Toplak na današnjem redovitom druženju s novinarima u klubu.

Denis Glavina i Drožđek jučer su se vratili trenažnom procesu i konkuriraju za kadar, ali ne i za početni sastav, s obzirom da ih, zbog ozljede, desetak dana nije bilo na treninzima. U kadar se vratio i Stolnik, koji također konkurira za susret. Igrači koji imaju manju minutažu u prvenstvu će u subotu u 15 sati odigrati prijateljski susret u Beletincu protiv četvrtoligaša Bednje, jesenskog prvaka te lige.

- Nakon ovdje provedenih gotovo dva tjedna mogu reći da sam uvjeren da imamo bolji kadar i od Istre 1961 i od Intera i na tome moramo temeljiti naš optimizam - naglasio je Toplak.

Govoreći o sutrašnjem suparniku trener varaždinskog prvoligaša je istaknuo:

- Lokomotiva je jako dobro vođena ekipa, od vrha do dna, oni više nisu ničiji satelit već klub s glavom i repom i rade dobar posao - zaključio je Toplak.